Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: DTM Norisring: Paffett wint, Albers baalt (lang)




Klotekoppeling
Zo opgewekt als Ekström is met zijn vierde plek, zo verschrikkelijk boos is Albers met de tweede. Achter de tafel tijdens de persconferentie toont de Larenaar zich tevreden met de behaalde punten, maar als de microfoons uitstaan is hij ziedend.




"Wéér die klotekoppeling!", refereert hij aan zijn problemen op de startgrid in Lausitz. "Ik word heel gefrustreerd als ik niet kan winnen, daar word ik helemaal gestoord van. Ik heb elke keer gezeik. Nu moet het afgelopen zijn. Ik moet gewoon weer een keer winnen."
Enigszins afgekoeld vervolgt hij: "Het lijkt wel of ik elke keer geen geluk heb. Het is wel super dat je elke keer kan zeggen dat je erbij staat, maar aan de andere kant is het wel verschrikkelijk als je elke keer in de positie bent om te winnen, maar het gaat niet."



Commentaar komt er na de wedstrijd ook van Bernd Schneider. Niet op het functioneren van zijn auto - ook hij had koppelingsproblemen " maar op de officials. "Ik ben tevreden met de derde plaats, maar ik ben niet tevreden met de wedstrijdleiding", vertelt de regerend kampioen zeer beheerst. "Manuel Reuter heeft me 15 ronden lang opgehouden terwijl er een blauwe vlag werd gezwaaid. Als ook Pirro acht ronden zo voor je mag blijven rijden, dan is dat een teken van onkunde van de wedstrijdleiding", haalt de Duitser vervolgens hard uit. Albers had Reuter ook opgemerkt op de baan: "Manuela, die heb ik gewoon een zet gegeven: wegwijzen jij. Het was een hele nette beuk, zoals het hoort. En toen liet hij me direct de volgende bocht erlangs." 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet