Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: DTM Norisring: Paffett wint, Albers baalt (lang)




Raketstart Albers
Niet meer dan een paar honderd meter kan Jean Alesi uiteindelijk van zijn eerste startplaats genieten. Bij de eerste bocht zijn Gary Paffett en Christijan Albers de Fransman namelijk al voorbij. Albers maakt daarbij de beste start van allemaal; hij wurmt zich tussen Paffett en Alesi door en neemt de leiding in de race. Paffett naderhand: "Eigenlijk had ik een hele goede start, maar ineens zag ik Jean opzij gaan en was daar Christijan. Ik weet niet waar die vandaan kwam."
Tot aan de eerste pitstop leidt de Nederlander vervolgens voor zijn drie teamgenoten, want Bernd Schneider haalt bij de start Timo Scheider in. Riant is Albers' voorsprong niet. Albers: "Ik heb vooral geprobeerd mijn remmen te sparen, want die hebben het hier echt enorm zwaar."
Achterin het veld wint Jeroen Bleekemolen een plekje bij de start en een ronde later stoomt hij door naar P19 als hij ook Frank Biela te grazen neemt.
Tom Kristensen en Christian Abt zijn de eerste teamgenoten die het aan de stok krijgen. Abt rijdt een afwijkende lijn richting de chicane en blijkbaar is Kristensen zo afgeleid dat hij Abt raakt in de daaropvolgende hairpin.  

 

Dat het allemaal nog erger kan, bewijst Heinz-Harald Frentzen. In ronde zes torpedeert hij teamgenoot Fässler aan het einde van het rechte stuk. De brokstukken vliegen van de beide Opels en dat betekent einde wedstrijd voor beide rijders. Voor Frentzen is het 't zoveelste incident dit seizoen; vooralsnog lijkt de combinatie Frentzen " DTM geen gelukkige.Paffett duikt na ronde zes als eerste de pits in en klokt een wereldtijd van 4,6 seconden. Omdat Christijan Albers juist problemen ondervindt, pakt de Engelsman bovendien de leiding over. "Toen ik de pitstraat inreed merkte ik dat ik geen koppeling meer had", merkt Albers naderhand op. Gevolg: een bokkende auto die bovendien afslaat bij het wegrijden. Dus wat doe je dan? "Gewoon starten in de eerste versnelling en dan rolt 'ie heel zachtjes", antwoordt Albers na de race. "En vervolgens denk je: Fuck, hoe ga ik dat de tweede keer doen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet