Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: DTM Norisring: Paffett wint, Albers baalt (lang)




Aan een te langzame bolide kan echter ook een mental coach niets veranderen, laten de Mercedes-rijders zien. Jean Alesi is uiteindelijk de snelste man, voor Gary Paffett en Christijan Albers. Timo Scheider verzekert zich van P4, waarmee regerend kampioen Bernd Schneider op een bijna symbolische manier van zijn teamgenoten afgesneden wordt. "We waren erg goed wat betreft topsnelheid en de remmen", meent Mercedes-sportchef Norbert Haug naderhand. "Het is leuk om te zien dat de oude jongens het nog steeds voor elkaar krijgen, zoals Jean Alesi bewees."
Mattias Ekström krijgt tijdens zijn run een lekke band en komt niet verder dan een achtste startplek. De brokstukken die hij op de baan achterlaat zorgen bovendien voor een code rood. Christian Abt wordt daardoor gedwongen zijn ronde over te doen. Hij rijdt prompt een slechtere tijd en komt op de achtste startplaats terecht, vlak achter Kristensen en Mücke, maar voor Ekström en Winkelhock. Audi-chef Wolgang Ullrich: "Wij waren degenen die vandaag het slechts uit de voeten konden op de baan. We zullen kijken hoe we het morgen tijdens de race beter kunnen doen."

Wie hebben we daar?!
Tijd voor lol is er trouwens overigens ook op zaterdag. Zo wordt Jean Alesi tijdens de persconferentie keer op keer gepest met het feit dat Frankrijk de avond ervoor is uitgeschakeld op het EK-voetbal en meent Tom Kristensen "Dat Nederland vanavond uit de strijd wordt geknikkerd, zodat er alleen maar sterke landen overblijven." Daar is Christijan Albers op zijn beurt het uiteraard niet mee eens.
Middenin een verhaal over zijn kwalificatie, valt ineens Timo Scheiders mond open: "Wie hebben we daar?!", roept hij. De drie winnaressen van de Miss Norisring-verkiezing blijken de perszaal te zijn binnengewandeld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet