Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Corvettes houden van Assen (lang)


Waterballet
Op zaterdag was het warm op TT Circuit Assen. De dreiging van regen hing echter in de lucht. De teams en de rijders volgden via internet de buienradar. Het was niet de vraag of het ging regenen, maar wanneer.
Bij de opstelling voor de eerste race van het HTC Dutch GT4 was het nog droog, zodat iedereen op slicks vertrok. Op de grid begon het vervolgens te spetteren, waarna de hemelsluizen tijdens de opwarmronde helemaal open gingen.

480_safety_car_1785

De safety car bleef een extra ronde voor het veld uit rijden, maar dat bood geen oplossing. Het gevolg: op het moment dat het veld werd losgelaten, dook bijna iedereen de pits in.

480_pitstop_lammers_1832

Alleen Jan Lammers en Peter van der Kolk bleven op het circuit, om na een ronde alsnog de pits op te zoeken.


480_ekris_pitstop_1806

Ekris Motorsport deed de beste zaken. Duncan Huisman kwam als eerste de baan op, gevolgd door Simon Knap (KTG Racing) en Jan Joris Verheul. Danny van Dongen was de grote verliezer. De polesitter kwam slechts als tiende de baan op.

480_dongen_739

Safety Car
Na enkele ronden vond de organisatie het te gevaarlijk worden. De safety car werd ingezet terwijl de regen met bakken naar beneden kwam en onweersflitsen op het circuit neerdaalden.
Met nog ruim drie minuten te gaan, werd het veld in de slotfase weer losgelaten. Onder de moeilijke omstandigheden veranderde er niks meer in de voorhoede van het veld. Alleen Quint Engel, in de beginfase van de race nog vierde, verloor nog enkele posities. “We missen tractie”, aldus Martin de Weerd. “De BMW’s hebben technische hulpmiddelen voor deze omstandigheden, de Porsches hebben veel gewicht op de achterwielen.”
Duncan Huisman won aldus, voor Simon Knap en Jan Joris Verheul.
De race verdiende de kwalificatie ‘bizar’. Daarnaast was dit een race waarin het team een minimaal even grote invloed op het eindresultaat had als de rijder. De mannen die het podium haalden, strooiden dan ook terecht kwistig met complimenten in de richting van hun monteurs. Met name Ekris Motorsport, KTG Racing en HTP Racing lieten zien dat ze hun zaakjes qua organisatie en medewerkers goed voor elkaar hebben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet