Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Corvettes houden van Assen (lang)


In de kijker
Marc Koster en Bertus Sanders reden zich dit weekend flink in de kijker. Er had meer ingezeten. De sprintrace van Bertus was snel voorbij, het duo liep vervolgens een podiumplek in de hoofdrace mis door een stop & go penalty. “We stonden 0,3 seconde te kort stil tijdens de pitstop”, baalde Koster. Hij glunderde op het moment dat hij terugdacht aan zijn start in de hoofdrace. “Ik maakte een wereldstart. De Corvettes stonden bijna stil. Ik reed tussen de beide Corvettes door, maar die kwamen allebei naar binnen. Ik werd links en rechts geraakt.” Uiteindelijk lag Marc op de tweede plek, komende vanaf de vijfde startplek.

480_sanders_8784

Met nog een paar ronden te gaan, lag Bertus Sanders op de tweede plaats. Een podiumplek leek aanstaande. “Maar die hebben we met onze stop & go vergooid”, moest Koster vaststellen. “Ik had graag een bloemetje mee naar huis genomen. Ik reed de race van mijn leven.”
Sanders verwacht dat het duo vanaf nu beter zal presteren. “We hebben een paar weekeinden nodig gehad om het goede gevoel te krijgen. Het is belangrijk om veel te testen en veel kilometers te maken.”

480_frankenhout_3142

Nadenken
Christiaan Frankenhout was redelijk tevreden over het verloop van het weekend. “Ik denk dat we het dit weekend goed hebben gedaan voor wat betreft de punten.” Overigens gaf Ferdinand Kool in de laatste ronde een puntje weg aan Bertus Sanders, zo vertelde de regerend kampioen. “Ferdinand liet Bertus passeren. Als we het goed hebben uitgerekend, mogen we nu 20 kilo succesballast uit onze auto halen. Daar hebben we wel een puntje voor over.”

480_sebastiaan_8730

Achter Frankenhout en Kool eindigden Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot op de zesde plek met hun BMW M3 GT4. “Het ging goed”, vond ‘Sebas’. “We hebben er het maximale uitgehaald. De auto was goed constant. We mogen niet ontevreden zijn.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet