Goodwood

Retro: Groeten van de 74th Members' Meeting

74mm-sat-84

Het was een bewogen weekend op Goodwood, met spectaculaire races en demo's, maar ook met enkele huiveringwekkende crashes, waarbij ook Nederlanders betrokken waren. Daardoor blikken we met gemengde gevoelens terug op de opening van het historische autosportseizoen, daar tussen de narcissen in Zuid-Engeland.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam en Erik van der Schaaff

1

Gele narcissen en het lichtblauw dat overal terugkeert tijdens de Members' Meeting: dat zijn de kleuren van dit weekend.

2

Het is altijd een moeilijke keuze: mooiste race, mooiste auto, meest bijzondere auto? Het begint al op de parkeerplaatsen waar veel bijzonders te zien is. Opvallendste auto op de parking was de camper van het vermaarde Texaco Heron Team Suzuki uit de jaren zeventig.

14

De jacht op de grote prijzen wordt traditioneel geopend met een drijfjacht. Honden, paarden en een schallende jachthoorn. En ja, nieuwsgierige honden die zich afvragen wat voor raar stuk wild daar nu zit.

74mm-sat-2

Om in de stemming te raken. Op een frisse zaterdagochtend binnenkomen en dan tijdens de kwalificatie voor de Alan Mann Trophy (een race exclusief voor Ford GT40's) worden verwarmd door Martin Stretton, die even laat zien hoe het moet.

5

30 GT40's in totaal. Lukt het in het moderne racen steeds minder vaak om velden met 30 dezelfde auto's bij elkaar te krijgen, in het historische racen is het een koud kunstje...

74mm-sat-17

Detailbeeld van de GT40 van Joaquin Folch-Rusinol. Folch deelde zijn auto met Simon Hadfield, die hem ook voor de Catalaan prepareert.

74mm-sat-18

Hard aan de slag aan de GT40 van Diogo Ferrão.

74mm-sat-19

De favoriet van de GT40-race, Kenny Bräck, in gesprek met...

74mm-sat-20

...Dario Franchitti. Bräck was weer ingehuurd door Christian Gläsel, net als bij de Spa Six Hours van 2014, en zette de zwaar doorgeteste auto meteen op pole, vóór het exemplaar van Frank Stippler en Oliver Ellerbrock. De twee Duitse auto's vielen echter beide met pech uit.

74mm-sat-16

Hans Hugenholtz was er met deze witte GT40, waarvoor hij David Hart als co-piloot had uitgenodigd. Hart blies in enkele ronden de top-vijf binnen...

74mm-sat-77

...maar maakte bij St. Mary's een foutje door even een achterwiel op het gras te zetten en daarna buiten de baan te schuiven. Het duo eindigde als 11e.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet