Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Phil Bastiaans kampioen (lang)


dvz_cpz_finaleraces_gt4_engel1_480


10okt10-0305

Vier uitvallers
Bij de herstart gingen veertien auto’s van start. Ferdinand Kool, Peter Stox, Pieter Christiaan van Oranje en Mathijs Bakker ontbraken. Opmerkelijk: de beide ‘hoofdrolspelers’ Jonathan du Toit en Phil Bastiaans waren dus wel van de partij.
Ook de herstart verliep niet helemaal vlekkeloos. Sebastiaan Bleekemolen en Henry Zumbrink kwamen met elkaar in contact, wat tot een flink heen en weer zwiepende Corvette leidde. Simon Knap vloog in de Gerlachbocht van de baan en raakte de bandenstapel, maar hij kon zijn race vervolgen.

10okt10-1422

EA_finalerace--127

Voor Zumbrink was het een race om snel te vergeten. In een duel met Melroy Heemskerk liep hij een lekke band op. Hij viel uit, evenals Jan Joris Verheul en de beide Camaro-coureurs Tim Buijs en Donald Molenaar. Na hun uitstekende optredens op de Nürburgring en tijdens de Wijzonol Trophy, konden de Camaro’s deze keer geen indruk maken.

Zege Sebastiaan Bleekemolen
Bij de eerste doorkomst lag Ricardo van der Ende op kop, voor Sebastiaan Bleekemolen en Phil Bastiaans. Ricardo reed op oude banden, want zijn team Ekris Motorsport bewaarde het nieuwe rubber uiteraard voor de cruciale hoofdrace. Sebastiaan profiteerde. Hij passeerde de koploper en won zijn eerste race van het seizoen. Ook Phil Bastiaans en Melroy Heemskerk zagen kans om Ricardo voorbij te steken. Met zijn tweede plek behield Phil zijn leiding in de tussenstand, met zijn derde plaats zorgde Melroy voor een heel fraai en dik verdiend succes voor Match Racing. “Een fantastisch resultaat”, was Melroys terechte reactie. Melroy liet zien wat iedereen die het HTC Dutch GT4 volgt wel weet: de Ginetta G50 is een auto om rekening mee te houden. Als het budgetprobleem van Match Racing wordt opgelost en het team onder meer de bestaande update voor de motor kan aanschaffen, dan is de Ginetta in vaardige handen een racewinnaar. Geen mitsen, geen maren.
Peter van der Kolk kwam als beste ‘Legend’ over de finish. Hij won daarmee de titel in de Legend Cup en daar was hij heel blij mee. “Ik strijd het hele seizoen om deze titel en die wil ik dan ook winnen. Nu is het moment daar, daarom vind ik dit een speciale dag.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet