Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten uit Portimão van het Algarve Classic Festival 2023


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar ook oude bekenden doken plotseling op. Max Smith-Hilliard, in 2017 nog pre-78-kampioen in de klasse, was er na jarenlang zakendoen en nieuwe bedrijven opzetten opeens weer bij. Ter voorbereiding op Monaco 2024, gokten we, en dat bleek bij navraag correct te zijn. Wel hoopt de Brit ná Monaco weer meer te gaan racen. In de Williams FW06 had David Shaw hetzelfde plan: ook hij kwam om kilometers te maken voor Monaco, maar hij had om gezondheidsredenen 15 maanden aan de kant gestaan. Nu was hij weer helemaal de oude en had hij de verwachting dat hij in 2024 vaker aan de bak zou komen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nog een oude bekende, maar dan de auto: de Lotus 76 van Andrew Beaumont maakt nu deel uit van de Black & Gold Collection van Chrome Cars en kwam voor het eerst in jaren weer in actie in handen van Marco Werner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Die behaalde er meteen een klasseoverwinning mee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De andere klasseoverwinning ging naar teamgenoot Nick Padmore, die op Spa al kampioen in de pre-78-klasse was geworden.

Senten Images Portimao 2023 3885

Inmiddels zijn vierde titel in de historische Formule 1, maar de roem is niet naar zijn hoofd gestegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er mogen dan nieuwe remblokken op zijn Lotus 77 zitten, we hoeven niet bang te zijn dat er een ‘New Padsta’ achter het stuur zit…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een vergelijkbaar verhaal als met Werner en de Lotus 76 hier ook met deze Arrows A5 in Ragno-kleuren: jarenlang van Neil Glover, nu het eigendom van Nick Pink.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het hoogtepunt op zondag zou ongetwijfeld de tweeuursrace van de GT & Sports Car Cup zijn, de klasse waarin sportwagens en GT’s uit de jaren zestig het drie keer per jaar over een langere afstand tegen elkaar opnemen. Maar ook toerwagens waren welkom, zoals deze gewone Mini én de bijzondere Broadspeed-variant daarachter, allebei ingeschreven door het Britse trio Locke/Locke/Green.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet