Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten uit Portimão van het Algarve Classic Festival 2023


Senten Images Portimao 2023 9606

In het eerste uur van de GTSCC-race kwam het zo mogelijk nóg harder naar beneden. Op racesnelheid (of wat daarvan mogelijk was) werden er maar vijf rondjes afgewikkeld, voor de rest circuleerde het veld achter de safety car. De lokale wedstrijdleider wilde de race al afblazen, maar organisator Vanessa Finburgh hield voet bij stuk: doorgaan! In haar achterhoofd had ze het rampscenario van 2021, toen de race in vergelijkbare omstandigheden werd afgebroken. En zie: Finburgh kreeg gelijk, na een uur was de ergste regen voorbij en kon er toch nog een uur serieus worden geracet.

Senten Images Portimao 2023 0229

Hoe ontdek je dat de pitstraat van Portimão lichtjes afloopt? Nou, als je je auto moet vasthouden tegen het wegrollen… Rhea Sautter moet wat sportschoolwerk verrichten terwijl Andy Newall instapt.

Senten Images Portimao 2023 3661

… die zelf ook nooit te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken.

Senten Images Portimao 2023 0156

Richard Kent is er klaar voor om het stuur over te nemen van Chris Ward. Hun fameuze Jaguar E-type moest het de vorige dag in de Masters Gentlemen Drivers nog afleggen tegen het exemplaar van Gary Pearson. Maar met een verse bak ging het duo er op zondag met de winst in de GTSCC-race vandoor.

Senten Images Portimao 2023 0682

De vlaggen gingen omhoog voor Kent/Ward, Pearson en Macedo Silva/Jorge.

Senten Images Portimao 2023 0716

Daar staan de blije winnaars.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En zo kon toch nog de prijsuitreiking volgen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ervandoor met die beker, de winst is voor CUT 7!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet