Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten uit Goodwood van de 80th Members’ Meeting


14

Vervolgens was het mooi om tijdens het weekend de Brabham-BMW’s in actie te zien, met Riccardo Patrese en David Brabham aan het stuur. Sinds 1983 waren deze auto’s niet meer samen gezien.

15

De viercilinder turbo’s stonden bekend om de vette vlammen bij gas los.

mm80 fri 5

Na afloop struinen we nog even door de paddock. Waar we net deze bijzondere VW-transporter zijn (al net zo mooie) vrachtje zien dumpen.

mm80 fri 14

Moto Historics laadt net een van de Porsche 911 GT1’s uit die op zaterdagavond de dagafsluiting zouden verzorgen in een parade van de mooiste GT1’s (en een enkele GT2).

mm80 fri 12

En wie hebben we daar? Inderdaad, Cor Euser! Met de Marcos LM600 die echt net een week klaar was, hersteld na het onfortuinlijke einde van zijn eerste carrière. Cor was niet de enige Nederlander in de demonstratie van GT1-auto’s. Want zowaar, meteen werden we vergezeld door Mike van Thiel van Machines with a Mission. Die zou de Chrysler Viper GTS-R van Mathijs Bakker besturen. Ook had Mike in de melk te brokkelen bij de Corvette C6.R van David Methley.

mm80 fri 13

Het was spijtig dat Eusers toenmalige teamgenoot Calum Lockie er niet bij kon zijn. Die was elders z’n brood aan het verdienen als race-instructeur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook een Britse flits uit het verleden: wie weet nog waar de initialen JCW voor staan op deze Lister Storm?

mm80 fri 15

De schoen weer ophalen om op tijd te zijn voor…

mm80 fri 17

… het avondeten in The George in Eartham.

mm80 fri 18

Alwaar we werden vergezeld door fotograaf Maurice Volmeyer (onder meer Carros, AutoWeek Classics en Toyota) en diens zoon Pim, die inmiddels ook zijn eerste stappen in de fotografie zet.

3

De regen was de afgelopen weken al om aanwezig en de bovenlaag van de parking was week en nat… Veel vermogen had je niet nodig, meer de juiste banden en als het tegenzat wellicht een sleepje van een van de vele 4x4’s.

mm80 fri 19

Maar dat de parkeerplaats zou veranderen in één grote modderpoel, bleek uiteindelijk sterk overtrokken.

5

Deze autohandelaar lijkt een haat-liefdeverhouding met het conglomeraat VW/Audi te hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste zonnetje komt door als we ons aan de poort melden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet