Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing Shows: Groeten uit Maastricht van InterClassics 2023

interclassics2023-18

De beurswinter opent traditioneel met InterClassics in Maastricht, een traditie waar door diverse jaren van coronatrammelant enigszins de klad in was gekomen. De editie 2023 was gelukkig weer een ouderwetse – ook nog met genoeg raceauto's op de vloer waarvoor de autosportliefhebber kan warmlopen. AUTOSPORT.NL liep op de eerste dag van de beurs door de vier hallen en keerde met de volgende impressie uit Limburg terug.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Willem J. Staat & Mattijs Diepraam

IMG 1614

In de jaren in de aanloop naar de crisisjaren kregen wij bij de Maastrichtse editie van InterClassics nog weleens het gevoel op een occasionbeurs voor Porsche 911's en nog recenter op een BMW-youngtimerbeurs te zijn beland. Daar was deze keer geen sprake van. Natuurlijk stonden er genoeg Porsches en BMW's te koop, maar de variatie daaromheen was groot. Enkele grote aanbieders hadden verstek laten gaan, maar aan het publiek was dat niet te merken: het was erg druk op de eerste beursdag.

IMG 1630

We zagen historisch coureurs als David Hart en Hans Hugenholtz, oud-coureurs als Frans Amsing en Erik Post, bladenmakers en oud-bladenmakers als Perry Snijders en Michiel Mulder. En vele handelaren waren er natuurlijk wél: van Jan Altena tot Peter van Egmond.

interclassics2023-1

Bij de entree stond ons al een Matchbox-eend op ware grootte te wachten. Een mooie gimmick van Metropole, het klassiekermuseum annex evenementencentrum in Druten.

interclassics2023-2

De hal stond afgeladen met ongeduldige bezoekers, die vanaf 12.00 uur op de beursvloer werden losgelaten.

interclassics2023-5

Niet allemaal kwamen ze voor het pronkstuk van de beurs: het showgedeelte waarop 16 'Dutch GP Classics' stonden uitgestald, ter ere van de terugkeer van de GP van Nederland. Voor AUTOSPORT.NL was het daarentegen de logische eerste plek om naartoe te gaan.

interclassics2023-3

De 'Nederlandse' leeuw brulde als vanouds op de Shadow DN9B in de Samson-kleuren...

IMG 1491

... die Jan Lammers in 1979 beroemd maakte.

interclassics2023-26

De Shadow was een van de bijdragen van de Duitse handelaar en collectioneur Chrome Cars. Die richt zich eigenlijk volledig op Lotus-auto's in JPS-kleuren, dus het was begrijpelijk dat de Shadow te koop staat. Hier de Lotus 77 die afgelopen seizoen door Nick Padmore werd bestuurd in het Masters-kampioenschap voor F1-auto's uit het 3-liter-tijdperk.

interclassics2023-27

Ook de Lotus 87B was van de partij waarmee Marco Werner afgelopen seizoen voor de dag kwam.

interclassics2023-31

Een grappig contrast met de auto's die Chrome Cars op zijn eigen stand had staan. Vooral youngtimers in het nog enigszins betaalbare segment, zoals deze fraaie Alpina.

interclassics2023-34

Deze recreation van een Porsche 550 Spyder was door zijn Carrera Panamericana-kleuren prettig voor het oog.

interclassics2023-33

De wonderlijkste bijdrage van Chrome was deze trekker.

interclassics2023-32

Maar als je inzoomt, snap je al gauw waarom.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet