Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Drie maal is scheepsrecht voor Felipe Massa

Felipe Massa heeft na twee teleurstellende races in de Grand Prix van Bahrein dan toch zijn overwinning gepakt. Vanaf de pole hield Massa Lewis Hamilton achter zich, die als eerste rookie ooit de eerste drie races op het podium eindigde. Kimi Räikkönen behaalde de laatste podiumpositie. De Spykers kwamen vandaag voor het eerst met twee auto’s aan de finish, maar wel op aanzienlijke achterstand.

Tekst: Daan Jeuken

Aan kop lijkt Fernando Alonso bij de start gelijk een plekje te winnen ten koste van Kimi Räikkönen, maar de Fin geeft zich niet gewonnen. Binnendoor pakt hij de wereldkampioen terug, maar uiteindelijk is het dan toch Alonso die de derde plaats pakt. Achterin het veld komen Scott Speed en Adrian Sutil met elkaar in aanraking, terwijl Jenson Button op eigen kracht spint. Terwijl de Spyker-coureur de pits haalt voor reparatiewerkzaamheden stranden de andere twee midden op het asfalt. Een safetycarsituatie is het gevolg. Voor Vitantonio Liuzzi, als enige gestart op de harde compound, is dit meteen gelegenheid om van zijn harde bandjes af te komen. Dit voordeel is echter alweer snel teniet gedaan, wanneer Liuzzi een drivethroughpenalty krijgt voor inhalen tijdens de safetycarsituatie. Na twee ronden repareren kan Sutil weer de baan op, met als doel de finish te halen.

Bij de herstart zijn beide McLaren-coureurs goed wakker achter Felipe Massa. Kimi Räikkönen daarentegen laat gelijk een groot gat vallen. Hamilton loert bij Massa op een gaatje, maar blijft wijselijk achter de Braziliaan aanrijden. Het tempo dat Massa en Hamilton rijden kan niet gepareerd worden door Alonso en Räikkönen, wat het vermoeden dat de laatste twee iets zwaarder zijn versterkt. 

Waar de koplopers de kat nog even uit de boom kijken, wordt een stukje daar achter flink gevochten. Alexander Wurz jaagt op de tiende plaats van Trulli, terwijl Nico Rosberg op het vinkentouw zit. Wanneer Rosberg het vinkentouw echter even iets te kort houdt en moet uitwijken voor Wurz, komt Rosberg even naast de baan en verliest een plaats aan Coulthard. De Schot weet vervolgens ook Wurz te pakken en kan gaan jagen op Jarno Trulli. De Italiaan op zijn beurt passeert Kovalainen na een foutje van de Fin. Als Kovalainen vervolgens ook Nico Rosberg aan zijn oren krijgt, waarbij beiden naast de baan belanden, verliest de Fin wederom een plaatsje.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet