Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Drie maal is scheepsrecht voor Felipe Massa

Winnaar Felipe Massa was uitzinnig  met zijn overwinning. “De eerste twee races waren niet naar verwachting, er miste iets bij ons door problemen en fouten. Nu viel echter alles op zijn plaats en klopte alles. We zijn hier heel blij mee, maar we moeten blijven pushen om de McLarens voor te blijven. In de eerste stint had ik veel overstuur en kon Lewis erg dichtbij blijven, de tweede stint was fantastisch, de auto was met iets minder vleugel veel beter en zo kon ik een veilig gat opbouwen. Op de harde banden in de derde stint kon ik wat rustiger aan doen om de auto te sparen.”

Lewis Hamilton: “Ik had een goede start, maar helaas niet zo goed als Felipe. In het begin moest ik zo dichtbij mogelijk blijven en het verschil was toen ook vrij klein. In de tweede stint lukte dat echter niet zo goed, maar aan het eind kon ik wel weer terugkomen. We hebben dit weekend het gat wel gedicht met Ferrari, er is nu nog één stap te nemen en dat is die naar de hoogste trede.” 

Kimi Räikkönen: “Het was moeilijk om terug te komen nadat ik in het begin achter Alonso vast zat. Ik verloor daar veel tijd en toen ik Alonso voorbij was, kon ik Lewis niet meer bijhalen. Het was echter een beetje mijn eigen schuld dat ik achter hem kwam te zitten, ik ging onderstuurd wat wijd en zo kon hij me voorbij steken. Achter Alonso had ik best een aantal momentjes, maar dat kwam vooral door een combinatie van de wind en het verlies aan downforce als je zo dicht achter een auto zit.”

Uitslag GP Bahrein Formule 1,
Sakhir, zondag 15 april 2007

1. Felipe Massa, 57 ronden
2. Lewis Hamilton, op 2.360
3. Kimi Räikkönen, op 10.839
4. Nick Heidfeld, op 13.831
5. Fernando Alonso, op 14.426
6. Robert Kubica, op 45.529
7. Jarno Trulli, op 1:21.371
8. Giancarlo Fisichella, op 1:21.701
9. Heikki Kovalainen, op 1:29.411
10. Nico Rosberg, op 1:29.916

14. Christijan Albers, op 2 ronden
15. Adrian Sutil, op 4 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet