Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Drie maal is scheepsrecht voor Felipe Massa

De eerste pitstop aan kop van het veld is van Lewis Hamilton, die op dat moment ook de snelste raceronde op zijn naam heeft staan. Even later volgt ook Felipe Massa, wat het vermoeden omtrent het gewicht bevestigt. De Braziliaan behoudt zijn voorsprong op Hamilton. Nu zou het gewichtsvoordeel zijn vruchten moeten gaan afwerpen voor Alonso en Räikkönen, maar Fernando Alonso moet ook al vrij snel nieuwe brandstof halen. Een ronde later moet ook Räikkönen alweer naar binnen, waarmee het grote voordeel voor de nummers drie en vier mee lijkt te vallen. Räikkönen echter weet wel Fernando Alonso te passeren bij zijn stop. Nick Heidfeld volgt het voorbeeld van de Fin, de Duitser kan met zijn BMW redelijk de aansluiting vinden bij de topteams, zeker in de tweede stint zit er een prima snelheid in de BMW van Heidfeld, die nu zelfs Alonso kan opjagen. 

In het middenveld is halverwege de race een prachtige kudde bolides ontstaan. Op plaats zes rijdt Robert Kubica in niemandsland, maar Giancarlo Fisichella op plaats zeven ziet Coulthard, Webber, Trulli, Rosberg, Wurz, Kovalainen en Davidson allemaal achter zich aan. David Coulthard is heerlijk aan het racen en pakt, als eenentwintigste gestart, de zevende plek van Giancarlo Fisichella. Teamgenoot Webber volgt het Schotse voorbeeld, waarmee beide Red Bulls de Renaults van de puntenposities hebben verdreven.

Vooraan grijpt Nick Heidfeld na ronden lang aandringen de vierde plaats van Fernando Alonso. De Spanjaard kan in die tweede stint het tempo van Räikkönen niet bijbenen. De Ferrari’s zijn in die tweede stint sowieso goed op dreef, Felipe Massa is bezig om een riante voorsprong op te bouwen richting Hamilton. Räikkönen op zijn beurt is bezig het gat met de Brit te dichten. 

Met nog tweeëntwintig ronden te gaan vestigt Takuma Sato de aandacht op zich door met een brute plof en een grote witte wolk zijn Honda-motor opblaast. Eerder had ook Liuzzi, na nog enkele stuiptrekkingen zijn auto voor de zoveelste keer, maar nu definitief, in de pitbox geparkeerd. Met Jenson Button en Scott Speed uit ronde één, staat het aantal uitvallers nu op vier. Twee ronden later komt helaas ook de naam van David Coulthard in dit rijtje te staan. De Schot die een prima race reed en van achteren lekker was opgerukt naar de punten moet zijn auto in de pitbox parkeren. De druiven zijn helemaal zuur voor Red Bull, wanneer ook Mark Webber, in de punten rijdend, zijn Red Bull langs de baan moet parkeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet