Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Drie maal is scheepsrecht voor Felipe Massa

De tweede ronde pitstops wordt geopend door Felipe Massa, gevolgd door zijn teamgenoot. Nick Heidfeld kopieert de strategie van de Fin en komt ook gelijk binnen. De korte tweede stint van Ferrari heeft ze uiteindelijk toch die positiewinst gebracht, want wanneer Alonso enkele ronden later stopt komt hij weer achter Heidfeld de baan op. Hamilton een ronde later behoudt wel zijn voorsprong op Räikkönen, die weer aan kan sluiten. De laatste stint komen de McLarens op de harde banden weer oprukken. Hamilton verkleint het gat met Massa, terwijl ook Alonso de druk opvoert bij Heidfeld. Het slotoffensief van de McLarens komt echter te laat, want de tijd is te kort om nog fatsoenlijk aansluiting te vinden bij hun voorgangers.

Vlak voor de finishvlag begeeft ook de motor van de tweede Super Aguri het. In tegenstelling tot Sato doet Davidson het niet met een grote plof, maar een klein wolkje rook verlaat de motor. Davidson rijdt hier echter nog het halve circuit mee rond, waardoor de rest van het veld in de slotfase nog attent moet zijn voor olie op de baan. 

Met uiteindelijk een voorsprong van 2,3 seconde behaalt Felipe Massa zijn eerste overwinning van het seizoen, na Räikkönen en Alonso. Lewis Hamilton weet nog steeds niet hoe het is om een F1-race buiten het podium te finish, hij wordt wederom tweede, waarmee hij als eerste rookie ooit zijn eerste drie races op het podium eindigt. Kimi Räikkönen eindigt op plaats drie, voor Nick Heidfeld die voor de derde keer op rij op plaats vier eindigt. Winnaar van de vorige race Fernando Alonso eindigt nu enigszins teleurstellend als vijfde. Met drie races en drie verschillende winnaars achter de rug lijkt het erop dat dit seizoen de Ferrari’s en de McLarens met beide rijders goed aan elkaar zijn gewaagd. We hebben nu ook drie koplopers in het kampioenschap, Alonso, Räikkönen en Hamilton hebben allen 22 punten, Massa heeft er 17 en Heidfeld 15.

Voor ons Nederlands team Spyker was de Grand Prix van Bahrein toch wel een hoogtepuntje van 2007. Hoewel achteraan haalde beide coureurs de finish, ondanks de opstartproblemen van Sutil, waardoor hij al gelijk de aansluiting kwijt was. Nu mag er echter gewerkt worden aan de snelheid, want Christijan Albers had op plaats veertien een ronde achterstand op nummer dertien Barrichello. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet