Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford smaakmaker van Trophy of the Dunes (lang)

 6508_start_race1

Tijdens de Trophy of the Dunes heeft de Formule Ford zich van haar positieve kant laten zien. Met leuke, spannende maar vooral faire gevechten maakte het gezelschap reclame voor de autosport. De overwinningen werden verdeeld tussen een weergaloze Michel Florie en de altijd rustige Benoit Perret. Nick Catsburg kroonde zich tot kampioen in de First Division, Michel Florie komt nog één puntje te kort voor de Nederlandse titel.

 6554_michel_zijaanzicht


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

Geva domineert
De natte kwalificatie werd een royale prooi voor Geva Racing. Het was dat Benoit Perret er nog tussen zat, anders hadden de Geva’s de gehele voorste twee startrijen bezet. Snelste rijder was Nick Catsburg, hij liet Romano de Ruit en Auke Genemans achter zich, die onderling slechts zes duizendste verschilden. Shirley van der Lof volgde op de vijfde plaats. Een geweldig resultaat: voor het team en dankzij het team.

 5945_3maalgeva
Nick Catsburg, Auke Genemans en Romano de Ruit blij met hun prestaties.

“De bandenkeuze was vandaag het belangrijkste,” zo waren de Geva-coureurs eensgezind, “en dankzij het team hebben wij met de slicks de goede keuze gemaakt. Je hebt natuurlijk zelf wel wat in te brengen, maar vandaag was het vooral het team dat de beslissing maakte.”

 5905_blijdschap

“In deze omstandigheden is het een kwestie van lef en geluk”, relativeerde Catsburg zijn pole. “Op een opdrogende baan is iedere ronde sneller en is het zaak om als laatste die snelle ronde te noteren. Aan het einde van de sessie begon het weer te regenen en toen had ik net mijn snelste tijd geklokt, dus heb ik de pole.”
Nummer twee Romano de Ruit legde het geheim van de bandenkeuze nog even uit: “In het begin waren de slicks niet zo goed als de regenbanden, maar de snelste tijden worden pas aan het einde van de sessie genoteerd en toen waren de slicks het beste. Maar ook in het begin was het al prima te doen op slicks; alleen in de Gerlach en de Hugenholtz was het wat tricky.”

 5932_shirley_zaterdag

Voor Shirley van der Lof was de vijfde plaats het tweede beste kwalificatieresultaat van het jaar; alleen op Brands Hatch ging het beter, en ironisch genoeg was het toen net zulk Brits weer als het vandaag was. “Je moet in zulke omstandigheden risico’s nemen en dat liep nog bijna slecht af, toen ik er vanaf gleed in het Scheivlak. Doordat het nat was wist ik er echter ook weer uit te komen – wat normaal bijna onmogelijk is – en kon ik verder. Dat was geluk hebben, maar het is bijna onvermijdelijk in zulke omstandigheden. Als je geen risico’s neemt sta je achteraan.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet