Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Banden en klapper Mathijs Harkema zorgen voor gesprekstof (lang)


480_leeke_band_243

240_banden_4399Banden
Tijdens de Paasraces was er discussie over de Michelin-banden, die de afgelopen wintermaanden nieuw ontwikkeld waren. De discussie concentreerde zich met name op de BMW-teams. Michelin verwachtte dat de problemen voorafgaande aan de Pinksterraces opgelost zouden zijn. Dat bleek niet het geval. “Op vrijdag kreeg ik tijdens de vrije training een klapband in het Scheivlak. Dat was een angstig moment, waarbij de auto helemaal bovenin de grindbak tot stilstand kwam”, aldus Ricardo van der Ende. Op zaterdag had hij weer bandenpech. “Bij een eerste lekke band houd je er rekening mee dat er misschien iets op de baan heeft gelegen”, vulde Duncan Huisman zijn teamgenoot aan. “Maar bij een tweede lekke band denk je toch meer aan een fout in de band.”
Er was overleg met onder meer organisator SRO en Circuit Park Zandvoort. Daarbij werd besloten om voor de BMW’s de voorbanden van vorig jaar weer van stal te halen.

Klachten
De discussies waren daarmee niet verleden tijd. Niet alleen Ekris Motorsport, maar ook Aevitae Bleekemolen Racing roerde zich. “Michelin heeft het niet onder controle’, aldus Sebastiaan Bleekemolen. “Wij werken er samen met onze sponsors keihard aan om goed te presteren. Maar op deze manier, zonder goede banden, kunnen wij niet presteren.” Sebastiaan hield het in de tweede stint van de hoofdrace voortijdig voor gezien omdat hij geen fatsoenlijke rondetijden meer kon rijden.
Michelin was er ondertussen druk mee. “We hebben afgesproken dat we de linker voorbanden van de vier BMW’s na de tweede race hier in de Michelin servicetruck zouden bekijken”, aldus Alain Gruslet van Michelin. “Dat is een extra controle voor de zekerheid, voorafgaande aan de hoofdrace. De BMW-teams hebben gratis twee nieuwe voorbanden, van het type van vorig jaar, gekregen.”
Hopelijk kunnen we deze discussie snel afsluiten. Voor Michelin, met een grote naam en faam in de internationale wereld van GT’s en sportscars, moet dit toch geen al te groot vraagstuk zijn.

480_bmw_banden_9903

480_harmen_bob_2461

Minuut stilte
De tweede race van het HTC Dutch GT4 begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Bob van der Sluis. De Corvettes waren voorzien van de tekst ‘Goodbye Bob’. In 2008 kondigde Van der Sluis als één van de eersten zijn deelname aan het Dutch GT4 aan. Samen met Harmen van Putten wilde hij een Corvette C6 inzetten. Helaas kwam het nooit zo ver.
Harmen van Putten kwam in de tweede race als winnaar van de ‘Legends’ over de finish.

480_vanputten_9611
Op het erepodium droeg Harmen van Putten de race op ‘aan mijn grote vriend Bob’.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet