Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: gastrijders delen lakens uit op Spa-Francorchamps (lang)


480_wilbert_6317

Gebrand op succes
Op zondagochtend zag Wilbert tot zijn tevredenheid dat het regende. “Ik heb hier op Spa-Francorchamps veel gereden met de Alfa Challenge. In de regen voel ik mij hier heerlijk. Ik was erop gebrand om nu een goed resultaat neer te zetten.” Dat lukte; Wilbert sloot de tweede kwalificatiesessie met een hele fraaie derde startplek af. “Toen ik het pitbord zag, kwam de ontlading”, aldus de pechvogel van het weekend.

480_heino_snelste_6356

Mikko Heino reed verrassend de snelste tijd, op een kleine seconde gevolgd door Sandra van der Sloot met de tweede trainingstijd. Achter Ronald Morien zat Max Braams er weer uitstekend bij met de vijfde startplek. Addie van de Ven (achtste), Christiaan Frankenhout (negende), Sheila Verschuur (tiende) en Michael Bleekemolen (veertiende) maakten zich op voor een inhaalrace later op de dag. Frankenhout koos in het begin van de training voor slicks. “Er was een nagenoeg droge lijn in Eau Rouge`, verklaarde hij zijn keuze. “Maar de rest van het circuit was nat, bleek toen ik op mijn slicks onderweg was. Ik ging de pits in voor regenbanden, maar vervolgens had ik nog maar tijd voor één rondje.”

480_startgrid2_6573

480_start2_6304

480_start2_0054

Prachtige zege Heino
Mikko Heino vertrok in de tweede, natte race dus van poleposition. Hij leidde de race vervolgens van start tot finish. Met name in het tweede deel van de race week Sandra van der Sloot geen millimeter van de achterbumper van de Madeno Racing Clio. Maar de Fin liet zich niet gek maken en pakte een hele mooie zege. Achter Sandra werd er fel gevochten om de derde plek. In de beginfase nam Max Braams deze positie brutaal in, maar dat was wat teveel van het goede voor de jonge coureur. Hij viel al snel terug, waarna Ronald Morien zich op de derde plek nestelde.

480_morien_0057

Halverwege de race ontstond er een heftig duel tussen Morien, de naar voren gereden Christiaan Frankenhout en Addie van de Ven. Frankenhout besliste deze strijd in zijn voordeel, voor Addie en Ronald.

480_start_duits_6583

Achter Marcel Duits (zesde) kwam Wilbert van den Burg als zevende over de eindstreep. Dat leverde hem de zege in de Olympia Cup op. De monteurs van Visual Art & Design konden tevreden zijn, hun vele werk was niet voor niks geweest. Max Braams eindigde als tweede, voor Hans Bos.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet