Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: gastrijders delen lakens uit op Spa-Francorchamps (lang)


480_crash_6471

Carrosserie afgeschreven
Het weekeinde begon al op woensdag, toen de eerste vrije trainingen op het programma stonden. De woensdag was een dure dag voor Wilbert van den Burg. “In de tweede training heb ik een carrosserie afgeschreven. Ik klapte met 147 km/h in de vangrail, zo konden we uit de data destilleren. Ik kreeg een klap van 4G.” Gelukkig kwam Wilbert zelf er met slechts een stijve nek en een gevoelige schouder goed vanaf.
En toen? De mannen van Visual Art & Design gingen in Nederland een nieuwe carrosserie halen. “Het team heeft vervolgens een dag en twee nachten gesleuteld”, aldus Wilbert. “Op vrijdag kon ik vervolgens aan de tijdtraining deelnemen.”
De eerste tijdsessie was geen succes. Van den Burg: “Ik was zo druk bezig met de bocht waar ik van de baan was geklapt, dat ik de bocht ervoor de hele training op de automatische piloot heb gereden. Achteraf bleek dat ik daar steeds in de verkeerde versnelling reed.”
Over Visual Art & Design gesproken: deze firma levert onder meer stickers. Op zaterdag reed Wilbert met een grote sticker van Sheila Verschuur op het dak van zijn Clio, ter gelegenheid van de verjaardag van de jongedame.

480_dak_6476

Op zondag sierde een foto van de toen jarige Niek Oude Luttikhuis het dak. Niek is trackmanager op Circuit Park Zandvoort.

Samenwerking loont
Spa-Francorchamps is meer dan een zeer uitdagend circuit. Het is ook een circuit waar samenwerking loont. Neem het lange rechte stuk na de Raidillon. Rijders die daar samenwerken, winnen kostbare tijd.

480_samenwerking_0661

Sandra van der Sloot vormde een team met Marcel Duits. Dat betaalde zich uit; Sandra was in de eerste training de snelste, gevolgd door Marcel. “Samenwerken scheelt een halve tot een hele seconde”, schatte Duits. “Dit biedt perspectief”, reageerde hij op zijn goede trainingsresultaat.

480_duits_0646

De snelste rijders in de Dutch Renault Clio Cup gingen ‘vol’ door Eau Rouge en Blanchimont. “We gaan Eau Rouge met circa 200 km/h in en we komen met circa 190 km/h boven”, wist Marcel. Het was zijn tweede optreden op Spa-Francorchamps, na zijn debuut op dit circuit vorig seizoen. “Elke ronde is weer een uitdaging. Ik denk dat dit het mooiste circuit van de wereld is”, zwijmelde hij.

480_jarige_sheila_5827

De jarige Sheila Verschuur en Christiaan Frankenhout vormden ook een trainingskoppel. Zij realiseerden de derde (Sheila) en vierde startplek voor de eerste race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet