Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: gastrijders delen lakens uit op Spa-Francorchamps (lang)


480_start1_0632

480_start1_0633

Safety car
De eerste race van de Dutch Renault Clio Cup was een prachtig spektakel. Sandra van der Sloot nam bij de start de kop, maar ze viel al snel terug tot achter Sheila. “Iedereen zat bij elkaar. Ik wist dat mijn achtervolgers op het rechte stuk na Eau Rouge zouden gaan slipstreamen, dat gebeurde ook. In Les Combes verloor ik de eerste plek.”
Kort daarna werd de race geneutraliseerd na een aanrijding waarbij een flink aantal auto’s betrokken waren. Alexander Keijzers, Wilbert van den Burg en Ruud Steenmetz moesten met schade opgeven, onder meer René Steenmetz kon met een beschadigde Clio zijn race vervolgen. Het veld reed twee ronden achter de safety car.

Spannende strijd
Nadat het veld weer was losgelaten, ontspon zich een prachtige en spannende strijd om de ereplaatsen. Halverwege de race zag het viertal Sheila, Sandra, Christiaan Frankenhout en Addie van de Ven kans om weg te lopen van de achtervolgers.

480_viertal_6152

In de vijfde ronde wisselde Frankenhout met Sandra van positie, waarna hij de aanval bij Sheila inzette. De net 24-jarige jongedame op kop leek de koppositie te behouden, tot ze in de laatste ronde in Les Combes door Christiaan werd gepasseerd. Van die actie profiteerde ook Sandra van der Sloot, die de tweede plek van haar teamgenote overnam. Christiaan won aldus, voor Sandra en Sheila. Addie van de Ven greep nipt naast het podium.
In de Olympia Cup leek Hans Bos aanvankelijk op weg naar een zege. In de vijfde ronde belandde hij even naast de baan, een actie waarvan Max Braams profiteerde. Hij nam de leiding over en won, voor Hans en derde man Björn Cornelissen.

480_braams_1721
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet