Diversen

Div: Het autosportjaar 2018 van Mattijs Diepraam

IMG 7468

In mijn inmiddels traditionele jaaroverzicht ontbreekt dit seizoen de in voorgaande jaren zo kenmerkende variatie enigszins: 2018 was voor mij minder een mix van modern en historisch, en evenmin van races en rally's. Over de talentenladder naar de Formule 1 toe bleef ik verslag doen, maar dan grotendeels van afstand, zodat ik me meer kon concentreren op die alsmaar groeiende tak van autosport: de historische autosport. In een tijd waarin we het einde van het benzinetijdperk zien naderen, is de groeiende nostalgie naar hoe het ooit was misschien ook wel begrijpelijk. En dus kijken we via het inmiddels net zo traditionele medium voor dit jaaroverzicht – de kiekjes op mijn telefoon – terug op een zeer historisch 2018.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam
Aanvullende foto's: Carlo Senten, René Rollema, Robbert Moree, Michael Krause

IMG 1781

IMG 1782

Het jaar begon zoals gewoonlijk met de klassiekerbeurzen, waarbij InterClassics in Maastricht als vanouds de spits afbeet. Relatief weinig autosport op de vloer, zoals ik ook al in mijn verslag constateerde, maar wat er stond was fraai.

IMG 1826

Even flakkerde de hoop op dat Nederland weer een monopostoklasse zou opstaan toen ik polshoogte ging nemen op de testdag van de Formule RP1, maar uiteindelijk moesten de Bleekemolens toch de stekker uit het plan trekken.

IMG 2053

Het eerste van twee bezoeken aan Parijs kort na elkaar was ter ere van de FIA-prijsuitreiking in de historische autosport.

IMG 2071

Daarvoor moest je uiteraard wel in jasje-dasje verschijnen.

IMG 2077

De locatie: een kluis in een voormalig bankgebouw!

IMG 2078

De meeste tafels werden bezet door de historische rallykampioenen. Wat een diversiteit aan klasses in die tak van sport!

IMG 2080

Bijna hadden Carol Spagg (hoofdredacteur van Historic Motor Racing News, waaraan uw verslaggever ook regelmatig bijdragen levert) en ik 'de bank beroofd', maar we lieten de bokaal van pre-78 F1-kampioen Max Smith-Hilliard toch maar staan...

IMG 2150

De tweede keer Parijs kwam drie dagen later, nu voor de Rétromobile-beurs. In gezelschap van Kevin Abbring, met wie we een verhaal voor Octane voorbereidden dat momenteel in de winkels ligt. En dit is zijn lievelingsauto!

IMG 2153

Eh, nee, we bedoelen natuurlijk deze.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 29 december 2018 23:01

  Hi Matthijs! Wederom dank voor de leuke foto’s en met name die achter de schermen , deze insights krijg je toch vaak niet mee als fan ! Komend seizoen ook nog wat hedendaagse autosport op het programma? Je had in het verleden nog wel eens wat interviews met de F2 rijders ? Groeten -GertJan-

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 30 december 2018 12:39

  Mooi overzicht

  • 0
  • 0
   
  Mattijs 30 december 2018 15:50

  Ha Gert Jan, net de afgelopen week nog interviews met Nyck de Vries en Richard Verschoor, dus ik zit niet stil op dat vlak, hoor! Maar hopelijk komend jaar ook weer meer live. Dank in ieder geval voor de lovende woorden, ook aan Racing-Fan!

  • 1
  • 0
   
  Dirk 30 december 2018 17:32

  Heerlijke foto's! Knap dat je hier je full time beroep van maakt met alle concurrentie van hobby fotografen tegenwoordig!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 31 december 2018 11:42

  Leuk overzicht! Op naar 2019

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet