Diversen

Formule RP1: Start in 2018 niet haalbaar, uitstel tot 2019

testdag-rp1-9

Een seizoensstart van de nieuwe Formule RP1 blijkt in 2018 nog niet haalbaar. Daarom hebben Bleekemolen's Race Planet en de KNAF besloten tot een langere aanloop.

Tekst en foto's: Mattijs Diepraam

Vorige week dinsdag vond op Zandvoort een goed verlopen testdag plaats met 12 coureurs, waarna organisator Michael Bleekemolen liet weten dat hij tot afgelopen vrijdag wilde wachten met het doorhakken van een knoop. Dit weekend maakten de Bleekemolens samen met de KNAF en de RACB de balans op. Vandaag volgde daarop het uitstel tot 2019.

"In verband met de late start en daarmee korte aanlooptijd was het niet haalbaar om de klasse al in 2018 te laten doorgaan", zei Bleekemolen Sr. "Helaas konden we het project niet eerder opstarten, en dat breekt ons nu op. Veel van de talenten hadden ook al een plan gemaakt voor dit seizoen. In 2019 verwachten we wel te kunnen starten."

testdag-rp1-14

"Iedereen is heel erg enthousiast en ik heb veel mails ontvangen van jonge talenten, ouders en andere geïnteresseerden. Het probleem voor dit jaar is vooral de timing geweest. Om een goede start te maken en het budgettair behapbaar te houden heb je minimaal 13 deelnemers nodig, en dat gaan we op zo'n korte termijn niet meer redden", aldus Sebastiaan Bleekemolen.

Het aantal toezeggingen kwam in de buurt van dat aantal, liet Michael Bleekemolen weten, maar de meeste coureurs hadden meer tijd nodig om zekerheid te creëren. Die tijd gaat het uitstel tot 2019 hun gunnen. In september of oktober 2018 volgt er een nieuwe testdag voor de Formule RP1, waarna belangstellenden genoeg voorbereidingstijd hebben om hun programma voor 2019 rond te maken.

testdag-rp1-10

"In de karting rijdt een grote groep 14- en 15-jarigen die interesse heeft en dan op tijd zijn plannen voor het seizoen 2019 kan maken. De animo zal groot zijn", aldus Hans Hugenholtz, vice-voorzitter van de KNAF.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet