Racing Shows

Racing Shows: Interclassics Maastricht bestaat 25 jaar

interclassics-2018-17

De Interclassics-beurs beleeft dezer dagen zijn 25-jarig jubileum. Was deze editie van de Maastrichtse beurs daarom extra de moeite waard? AUTOSPORT.NL keek in ieder geval rond of er voor de autosportliefhebber nog iets valt te halen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Willem J. Staat & Mattijs Diepraam

Om maar met de deur in te vallen: relatief weinig raceauto's dit jaar op de beursvloer van het MECC, waar meer vierkante meters dan ooit waren uitgeruimd voor de handel. Daar zagen we een paar merkbare verschuivingen. Ten eerste meer youngtimers dan ooit, vooral BMW's maar ook Mercedessen en Audi's, waarvan de prijzen momenteel de pan uitrijzen. Daarnaast meer klassiekers uit het betaalbare segment, niet alleen bij de handelaren, maar ook bij de Coys-veiling. Betaalbaar is in dit geval relatief, omdat de topstukken onbetaalbaar zijn geworden, maar de iets oudere klassieker lijkt iets in prijsstijging af te vlakken.

2018 WS Hal Poster exposities

interclassics-2018-15

De meeste raceauto's waren te vinden in de enige tentoonstellingsruimte die de beurs had ingericht: het deel van de vloer waarop het 25-jarig jubileum werd gevierd. In de andere grote hal, waar de afgelopen jaren een tweede centrale 'showvloer' te vinden was, pakten enkele dealers nu extra groot uit.

interclassics-2018-2

Een hoekje van het showplatform met misschien wel de meeste aantrekkingskracht: de Jaguar D-type die Louwman had meegenomen.

2018 WS Ecurie Ecosse sticker

Van een beroemd team is de D-type, die ook op Goodwood afgelopen jaar schitterde.

interclassics-2018-1

interclassics-2018-10

Ernaast staat de Ferrari 250 GT SWB waarmee Bernhard van Oranje en Hans Hugenholtz afgelopen jaar op Goodwood raceten.

interclassics-2018-3

2018 WS SF Sticker

Minstens net zo mooi: deze Alfa 8C-2300 van de Scuderia Ferrari.

interclassics-2018-21

Bij Bloemendaal stond een familielid met het klavertje vier van Alfa Corse.

interclassics-2018-4

De Nederlandse associatie met Carel Godin de Beaufort komt altijd snel bij het zien van een Porsche 550 Spyder.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 15 januari 2018 12:36

  Met een M3 E30 op een beurs als deze, is helemaal niks mis. Maar wat een Porsche Macan, een afschuwelijk ordinaire Porsche Panamera (tsja, slechte smaak is niet strafbaar) heel veel nieuwe Audi's , Mercedessen of BMW Z4's op een classic beurs te zoeken hebben is mij een vraag. Evenals het feit dat op Marktplaats tegen het hoogste bod standplaatsen werden aangeboden, dat terwijl er voor liefhebbers met goede, mooie klassiekers die wel een toegevoegde waarde hebben voor bezoekers, geen plaats was toebedeeld.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 15 januari 2018 13:24

  Daar sluit ik me bij aan. Ik heb van professionele standhouders en handelaren begrepen dat ook zij vonden dat er veel te veel jonge auto's stonden. Moderne, dure en gepimpte wagens, waar reguliere autohandelaren mee in hun maag zitten en die ze in Maastricht hopen te slijten. Kritiek op de organisatie leveren durft bijna niemand. Dit omdat men bang is de plaats voor een volgende keer kwijt te spelen. Zeker voor oldtimer-handleren uit de regio is Mecc Interclassics essentieel om op vertegenwoordigd te zijn.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 12 februari 2018 19:27

  Om nieuwe auto's te zien rij ik geen 450km. ga wel naar de dealer om de hoek dit is geen classic beurs meer. Het draait meer om geld Ben meerdere malen geweest en dit was misschien wel de laatste

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet