Formule 2

GP2: Robin Frijns ook in Monaco weer van de partij

C76D6021

Kersvers GP2-winnaar Robin Frijns rijdt ook in Monaco weer voor Hilmer Motorsport. Na zijn terugkeer van het droomweekend van Barcelona was Frijns nog onzeker over een hernieuwd optreden in de GP2, maar achter de schermen werd al druk gewerkt aan een vervolg van zijn seizoen, waarbij ook Sauber een rol speelde. Het Zwitserse F1-team was zo onder de indruk van de prestaties van zijn reservecoureur dat het zich meteen inzette voor een verlengd verblijf van de Nederlander in de GP2. Vanochtend kreeg Frijns de definitieve bevestiging.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: GP2 Series

Het zou ook raar zijn geweest als Frijns niet langer in het GP2-veld aanwezig had kunnen zijn. Met een opmerkelijke aanpak over twee raceweekenden – waarbij de tweede race in Bahrein met opzet werd verpest om meer te weten te komen over de banden – wist de Limburger al in zijn derde GP2-race de overwinning naar zich toe te trekken, om in zijn vierde race nog eens stevig te scoren. Frijns liet daarmee zien dat je helemaal geen jaren ervaring nodig hebt in de GP2 om vooraan mee te doen: de echte talenten komen in elke klasse meteen bovendrijven.

Nu mag Frijns in Monaco laten zien dat Barcelona geen toeval is geweest. Hij heeft inmiddels een goede werkrelatie met het team van Hilmer, dat in Barcelona extatisch was na de hoge klasseringen van Frijns en diens nieuwe teamgenoot Jon Lancaster. De Nederlander heeft inmiddels een vierde plaats in de tussenstand om het kampioenschap te verdedigen, weliswaar op respectabele afstand van klassementsleider Stefano Coletti. De Monegask zal ook in Monaco de belangrijkste tegenstander van Frijns zijn, al is het stratencircuit door het prinsdom altijd een verhaal apart...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet