Formule 2

GP2: Frijns ook in Barcelona in actie, Lancaster nieuwe teamgenoot bij Hilmer

 a8c0325

Robin Frijns heeft zijn verblijf in de GP2 met nog een optreden verlengd. Ook komend weekend in Barcelona komt hij in actie, opnieuw voor Hilmer Motorsport. De Nederlander krijgt een nieuwe teamgenoot, de bijna vergeten Jon Lancaster.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: GP2 Series

De eenmalige deal van Frijns met Hilmer voor Bahrein krijgt in Spanje dus een vervolg. In Bahrein viel de Limburger op door een uitstekende kwalificatie en snelle rondetijden in de eerste fase van beide races, maar ook door een overmoedige inhaalpoging op Stéphane Richelmi in de eerste race en een groot verval in de tweede race.

In Barcelona krijgt Frijns de kans om met de bandenkennis van Bahrein niet opnieuw te hard van stapel te lopen in de openingsfase. Voor het circuit bij Montmelo heeft Pirelli namelijk dezelfde bandencombinatie uitgekozen als in Bahrein: de harde compound (met de oranje letters op de wang) en de zachte (aangeduid met gele letters). Met zijn snelle en soms lang doordraaiende bochten is Barcelona redelijk vergelijkbaar met de eerder bezochte circuits van Sepang en Sakhir. Frijns heeft nu als voordeel dat hij bekend is met het circuit: ook de World Series by Renault komt in Barcelona op bezoek.

Frijns krijgt in Spanje een nieuwe teamgenoot, die volledig uit de lucht komt vallen. Jon Lancaster is op het allerlaatst aangewezen als vervanger van Pal Varhaug in de tweede auto van Hilmer Motorsport. De Brit, die ooit een grote belofte was toen hij nog F3 Euroseries reed, was de laatste jaren uit het zicht verdwenen. Zijn laatste seizoen in een serieus monopostokampioenschap was 2010 in de Formule Renault 3.5. Daarna reed hij sporadisch in de Auto GP en Formule 2 en was hij zo nu en dan invaller in de GP2.

Lancaster is alweer de vierde coureur die in dit nog maar kortlopende seizoen voor Hilmer in actie komt. De Brit stond nooit bekend om zijn uitpuilende budget – een van de redenen dat zijn carrière stokte – en zal ook nu wel weer weinig tot niets mee hoeven brengen. Dat gold ook voor Conor Daly en Pal Varhaug, die het seizoen voor Hilmer begonnen, en zoals bekend ook voor Frijns. De nieuwe eigenaar van het voormalige team van Tiago Monteiro blijft dus vooralsnog in zijn eigen buidel tasten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet