Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie scoort dubbele overwinning in Assen (lang)

Eerste overwinning

Die tweede race mocht Florie wederom van pole position starten. De uislag van de eerste race vormde namelijk de startopstelling voor race 2 op zondag.

Mike Stoffels, die vanaf een tweede positie vertrok, was beter weg dan Florie, maar de leiderspositie kon hij niet behouden. Hij onderschatte naar eigen zeggen de kwaliteit van de baan, die gladder was dan hij dacht, waardoor Florie hem kon inhalen. De tweede positie wist hij de rest van de race echter wel te behouden met een tweede podiumfinish als resultaat.

 

Ook Michael Mason had een goede start en wist een derde plaats op te eisen, ten koste van Henk Vuik jr. Die had voor de tweede race zijn wielstanden veranderd, maar kon daardoor minder goed meekomen. Mason wist enkele ronden zijn virtuele podiumplaats vast te houden, maar al snel kreeg hij te maken met de oprukkende Helmert Jan van der Slik. In de vijfde ronde drong Van der Slik flink aan en wist Mason te verschalken. Alsof dat nog niet genoeg was kreeg de coureur uit Haarlem in de negende ronde ook nog te maken met First Division-rijder Dennis Retera, die hij ook voor moest laten. Mason moest genoegen nemen met een vierde plaats, maar was niet geheel ontevreden. Mason: "Het ging beter dan in de eerste race. Alleen had ik wat last van onderstuur, omdat de aanpassingen die we aan de auto hadden gedaan niet helemaal goed uitpakten. Bovendien kreeg ik later nog problemen met mijn vierde versnelling, maar kon ik wel mijn plaats behouden."

De laatste podiumplaats in het algemeen klassement ging dus naar Dennis Retera, die daarmee zijn eerste overwinning in de First Division behaalde. "Mijn start was best goed en ik probeerde zo snel mogelijk een paar mensen in te halen. Ik kon inlopen op Mason, die af en toe een beetje stilviel. Bij het gevecht ging ik even door het grint, maar ik ben blij met het resultaat", legt Retera uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet