Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie scoort dubbele overwinning in Assen (lang)Tevreden

Henk Vuik jr was daarentegen erg tevreden met zijn derde startplaats. "Ik had het zeker niet verwacht", vertelt de coureur uit Krimpen a/d IJssel. "Ik dacht eerder dat ik een vijfde of zesde tijd zou rijden, ook omdat de baan in Assen mij normaalgesproken niet ligt. Ik heb hier altijd veel pech gehad, maar nu ging het erg lekker."

Michael Mason had niet meer verwacht dan zijn zesde startplaats. "We hebben wat aanloopproblemen gehad, eerst met de remmen en daarna met het afstellen van het onderstel. De remproblemen konden we oplossen, maar ik heb de kwalificatie meer als training gebruikt. In de laaste vijf rondes heb ik toen mijn snelste tijd neergezet", aldus Mason.

Helmert Jan van der Slik kon helemaal geen tijd op de klokken zetten. Voordat hij vijf rondes had gereden begon zijn motor kuren te vertonen en een plaats achteraan het veld was niet te vermijden. Toprace

De eerste van de twee races in de Formule Ford vond plaats op een zonnige zaterdagmiddag. Florie was bij de start goed weg, maar met name First Divsion-rijder Marijn van Kalmthout kwam snel van zijn plaats, al wist hij niet veel plaatsen te winnen. Van Kalmthout: "Bij de start kon ik Dennis Retera pakken, maar ik kwam klem te zitten tussen hem en Michael Mason en daarom verloor ik weer wat plaatsen. Pas aan het einde van de race kon ik weer dichterbij komen." Van Kalmthout kon profiteren van de motorproblemen waar Dennis Retera vlak voor het einde van de race mee kampte. De 17-jarige Retera kon de gehele race goed meekomen en vocht een mooi duel uit het Henk Vuik jr om plaats drie, maar meer dan een zesde plaats zat er uiteindelijk  niet in. "De problemen met de motor begonnen in de laatste twee ronden", vertelt Retera. "Ik voelde dat ik steeds minder vermogen had. Jammer, want ik heb in de race mooie gevechten gehad." De Geva-rijder werd nog wel tweede in de First Division.

Marijn van Kalmthout pakte daarmee zijn tweede overwinning van dit seizoen. De rijder was onzettend blij. "Het was een toprace en één van mijn mooiste overwinningen tot nu toe. De adrenaline die je voelt als je een paar rijders kunt pakken is geweldig. Het voelt veel beter dan wanneer je een eenzame race vooraan rijdt", aldus een enthousiaste Van Kalmthout.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet