Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie scoort dubbele overwinning in Assen (lang)

Geen klagen

Rogier Jongejans had naar eigen zeggen niks te klagen met zijn derde plaats in de First Division. Jongejans: "Ik ging in de race een seconde harder dan in de kwalificatie, en bovendien voelde de auto tien keer beter aan dan bij de Paasraces in Zandvoort. Wel jammer dat ik vier rondjes klem zat achter Mark Nachtegeller, bij de finish was het verschil dan ook erg klein."

 

Ondertussen probeerde Helmert Jan van der Slik hetzelfde kunstje als Michel Florie bij de Paasraces te flikken: van achteraan het veld doorstoten naar voren. Dat leek de eerste paar ronden ook te gaan lukken, want na drie ronden reed hij al rond op een zesde plaats. Daar zou echter ook zijn race eindigen. "Opeens zag ik een alarmlampje branden en het bleek dat mijn accu half leeg was. Ik verloor steeds meer vermogen totdat ik niet meer kon verder rijden." Het zou voor de tweede race wederom een startplaats achteraan betekenen.

Ook Hansepeter de Jong zag zijn race voortijdig eindigen. "Mijn versnellingsbak was stuk. Het schakelen ging heel slecht", vertelt De Jong. "En dat terwijl ik een goede start had en ik de eerste twee ronden goed kon meekomen." Sowieso ging De Jong een zwaar weekeinde tegemoet. Zijn team Dejo Racing, dat ook in de Formule Renault uitkomt, had van hun vorige rijder Patrick Dirks afscheid genomen en Hansepeter de Jong werd gevraagd om in Assen plaats te nemen in de Formule Renault. Geen makkelijke opgave voor de coureur, die het weekeinde vier races moest rijden in twee compleet veschillende auto's.

 

Michel Florie droeg zijn beide overwinningen op aan zijn sponsor en
goede vrienden Peter en Lotte de Bruijn. Michel wenst Lotte veel sterkte
toe in de voor haar zo moeilijke tijden.
 Tevreden (2)
Mike Stoffels was tevreden met zijn tweede plaats. De Geva-rijder probeerde Florie aan het begin van de race nog te volgen, maar hij wilde geen overbodige risico's nemen. In zijn hoofd was hij namelijk al aan rekenen hoeveel punten een  tweede plaats hem zou opleveren, samen met het uitvallen van Helmert Jan van der Slik, die daardoor belangrijke punten misliep.

Henk Vuik jr was erg blij met zijn podiumplaats. Vertrokken vanaf een derde startplaats kon hij zijn vooruitzichten op het podium waarmaken door zijn positie niet af  te staan. Vuik: "Ik had een redelijke start en ik kon goed meekomen met de rest. Ik heb ook een leuk gevecht gehad met Dennis Retera."

Michel Florie had in de race niets te vrezen van zijn concurrenten. "Mijn start was perfect en ik zat meteen in een goed ritme. Ik heb de hele race flink gas gegeven". De overwinning smaakte in ieder geval naar meer voor de tweede race.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet