Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Touring Car Championship

DTCC: Donald Molenaar doet goede zaken in DUTCH

kolk-voor-huisman


'Het lijkt wel of ik de dupe word van de spanningen tussen Frans Verschuur en Duncan Huisman', zei Sandor van Es na de tweede onwaarschijnlijk ruige en spannende races tijdens de Panorama Trophy of the Dunes. En: 'Ik voel me superonrechtvaardig behandeld.' De diskwalificatie die volgde op de turbulente eerste race van de dag was volgens Van Es, kopman van het H&P Panorama team, totaal niet terecht. 'Ik ben een nette rijder, doe nooit iemand opzettelijk kwaad. Nu lijkt het alsof tien partijen tegelijkertijd samenspannen tegen mij, zodat ik de titel niet zal kunnen binnenhalen.' Donald Molenaar lijkt in zijn Megane intussen hard op weg naar de titel in het Auto Trader DUTCH. Teambaas Frans Verschuur, wiens contract met importeur Renault Nederland afloopt, heeft waarschijnlijk een extra argument voor de onderhandelingen na afloop van het seizoen.


Tekst: Hans van der Klis
Foto's: Gerrie Hoekstra

Eerste race
De lont was in het kruidvat gestoken. Na de race in Assen, een paar weken geleden, was zowel Frans Verschuur als Allard Kalff, respectievelijk voor Renault en Mitsubishi rijdend, des duivels. De 'harde maatregelen' die Duncan Huisman had genomen om zijn teamgenoot Sandor van Es aan punten te helpen, waren begrijpelijkerwijze niet goed gevallen. Die acties dreunden tijdens de Trophy of the Dunes nog flink na.

start-opstelling

Tijdens de start van de eerste race ging het al mis. Pole-setter Duncan Huisman - Tim Coronel en Allard Kalff, sneller tijdens de training, moesten achteraan starten omdat hun remmen niet conform de reglementen waren - kwam slecht uit de startblokken, zodat Van Es als eerste op de Tarzanbocht af kon stormen, gevolgd door de twee Méganes van Donald Molenaar en Verschuur. 'Sandor hield eerst mij af, zag toen aan de andere kant Donald komen en wilde hem blokken.

start-tarzan

crash

crash-2


crash-1

Gevolg: ze gingen er beiden af', was het commentaar van Verschuur. 'Ik ging duidelijk als eerste de bocht in, zag niemand in mijn spiegels, en kreeg toen een kleun van Molenaar', was de versie van Van Es, die veel plaatsen verloor door dit incident. Molenaar kwam iets beter uit het stof tevoorschijn, maar kon na een paar rondjes inpakken: hij kreeg een stop & go penalty voor een jumpstart.

crash-3

Molenaar: 'Iedereen ging sneller dan Huisman van start, ik volgde Van Es, die ook te snel weg ging. Had ik die moeten laten lopen?' Hoe moeilijk dergelijke situaties ook zijn in te schatten op televisiebeelden, de camera lijkt Molenaar in deze kwestie gelijk te geven. De straf voor Molenaar lijkt nogal willekeurig tot stand te zijn gekomen. Wellicht is dat een (schrale) troost voor Van Es, die zich zo benadeeld voelde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet