Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL Light: Marijn van Kalmthout domineert Pinksterraces (lang)


Oren naar podiumplaats
Niels Hartvelt wist zijn auto dus wel op de baan te houden, maar dat betekende niet dat hij hiermee ook de derde plaats greep. René Zwikker en Peter Furth zien de problemen van Hartvelt en schieten hem voorbij. Daarmee zit Zwikker weer op de derde plaats, die hij ook bij de start al bezette. Peter Furth heeft bij zijn gelegenheidsoptreden echter ook wel oren naar een podiumplaats en hij zoekt het gaatje bij zijn voorganger.

480_zwikker_actie_1158

“René pakte bij dat oliespoor de wijdere lijn, waardoor op het vieze gedeelte wel het gat viel. Ik besloot er dan maar in te duiken en dan zouden we wel zien waar het schip zou stranden. De poging slaagde en zo kon ik verrassender wijs de derde plaats pakken. En dat terwijl ik in de voorlaatste ronde nog zesde lag.”

240_portret_furth_9212

Flinke verrassing
Een flinke verrassing dus voor de gastrijder, die het dit hele weekend op tweedehands bandjes moest doen. “Ik kon ze zaterdag totaal niet bijhouden en had ook niet verwacht dat vandaag te kunnen op deze oude banden. Ik had het hele weekend al last van overstuur en daar hebben we de afstelling op aangepast. Dat pakte goed uit want hij reed stukken beter en ik kon hetzelfde tempo rijden als de mannen voor mij. Ik hoop niet dat de rest in race 2 nog nieuwe banden heeft, maar anders kan ik ze dan misschien ook wel weer bijblijven.”
















Best of the rest

Na het verloren duel met Peter Furth eindigde René Zwikker als vierde, op een kleine halve seconde. Vlak daarachter eindigde Niels Hartvelt die na zijn akkefietje met Stor dus weer snel verder kon.

480_munckhof_5837

Stor verloor uiteindelijk nog een plaats aan Eric van den Munckhof en eindigde als zevende, maar daar kwamen nog de dertig strafseconden bovenop. Dick van der Donk schoof hiermee door naar plaats zeven, voor debutant Leo Kurstjens en nummer negen Femke Terpstra.

Uitslag race 1 BRL Light:
1. Marijn van Kalmthout, 11 ronden
2. Michael Schaap, op 2.094
3. Peter Furth, op 5.974
4. René Zwikker, op 6.403
5. Niels Hartvelt, op 7.027
6. Eric van den Munckhof, op 10.251
7. Dick van der Donk, op 14.373
8. Leo Kurstjens, op 22.752
9. Femke Terpstra, op 38.103
10. Theo Stor, op 40.944
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet