Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL Light: Marijn van Kalmthout domineert Pinksterraces (lang)


480_kalmthout-in-auto-909

‘Het ziet er goed uit’
Enige uitzondering op deze regel was Marijn van Kalmthout, die na het moeizame 2007 weer fris en fruitig aan het nieuwe seizoen kan beginnen en gelijk ook maar de poleposition scoorde. “Het is lekker om zo weer terug te komen. We hebben flink wat problemen gehad afgelopen week, toen reed er bij het testen een auto bij me achterop. De jongens hebben twee dagen flink lopen beuken om de auto weer klaar te krijgen en daar kwamen gisteren ook nog koppelingsproblemen bovenop. Ze hebben de auto echter in orde gekregen en ik kon vandaag een goede ronde rijden. In de tweede ronde reed Niek Jansen per ongeluk bij mij achterop en daardoor verboog mijn uitlaat. Toen had het geen zin meer om door te rijden, maar later bleek dat de marge toch ruim voldoende was. Het ziet er goed uit, maar een race blijft een race. Het eerste punt is in ieder geval vast binnen!”

Ruime marge
Van Kalmthout had inderdaad een ruime marge, want nummer twee, gastrijder Michel Schaap, gaf negen tienden toe op de poleman.

480_zwikker_6459

Derde eindigde René Zwikker, die in de ochtend nog riep Marijn (in de vrije training anderhalve seconde sneller) wel te kunnen uitdagen. “Ik riep tegen iedereen dat Marijn op nieuwe banden stond en de anderhalve seconde dus wel goed te maken waren. Ik was de rest echter een beetje voor de gek aan het houden, want ik heb ze niet verteld dat ik zelf ook op nieuwe banden stond. De seconde achterstand was dus wel ingecalculeerd en een derde plaats is een mooi resultaat.”

480_hartvelt_1391

Plaatselijke coryfeeën
Derde werd Niels Hartvelt, voor de plaatselijke coryfeeën Theo Stor en Peter Furth. Eric van den Munckhof werd zevende voor debutant Leo Kurstjens. Dick van der Donk werd negende voor Maarten Overdijk. Elfde en laatste eindigde Femke Terpstra.

Uitslag kwalificatie BRL Light:
1. Marijn van Kalmthout, 1:55.204 4.204
2. Michel Schaap, op 0.908
3. René Zwikker, op 1.012
4. Niels Hartvelt, op 1.220
5. Theo Stor, op 1.504
6. Peter Furth, op 2.133
7. Eric van den Munckhof, op 2.632
8. Leo Kurstjens, op 2.809
9. Dick van der Donk, op 3.829
10. Maarten Overdijk, op 4.677
11. Femke Terpstra, op 5.811
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet