Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Oud-kampioenen heersen met Pasen (lang)


480_bloemen_7143

Tweede winst.
Een met een tweede beker en bos bloemen van het podium komende Bleekemolen was uiteraard meer dan tevreden. “Dit was een stuk makkelijker. We hadden er nu een regenafstelling opzitten en alles klopte. In de laatste ronden heb ik het om de banden te sparen wat rustiger aan gedaan.

480_gertblij_7116

Zo kan Gert ze bij een test nog een keer gebruiken”, lachte de gelegenheidsrijder gekscherend richting zijn teambaas. “Ik heb me uitstekend vermaakt dit weekend.” Knap was uiteraard ook heel wat beter te spreken dan na zijn eerste race. “De eerste race had ik bij de start vreselijk veel wielspin waardoor ik veel plaatsen verloor. Het lukte ook niet meer om wat goed te maken. Uiteindelijk was ik nog blij met mijn vijfde plek. De tweede race ging gelukkig een stuk beter. Door laat te remmen kon ik naast Liroy komen. Ik zat al ver naar rechts en kon dus niet verder toen hij nog iets meer naar binnen kwam. Ik raakte zijn achterwiel. Ik was blij dat mijn auto nog heel was. Ik voelde nog dat hij even mijn achterkant aantikte maar dat had geen effect. Tegen het eind was het een kwestie van uitrijden. Krohn kon niet dichterbij komen dus die vormde geen gevaar. Punten zijn belangrijk en dat is dit weekend goed gelukt.”

480_krohn_7061

Ook Krohn was opgelucht met zijn revanche in race twee. “De tweede race gaf een veel beter gevoel. In de eerste race verknoeide ik het zelf. De voorwielen blokkeerden en ik schoot rechtdoor. In race twee gaf de set up nog wel de nodige problemen maar dat ging een stuk beter. We moesten echter van te ver komen om het Jeroen moeilijk te maken en dat is jammer. Hij is echt goed maar een gevecht met hem zou wel leuk zijn geweest.” De Noor rijdt dit seizoen het Amerikaans Formule Ford 2000 kampioenschap. “Het is daar een belangrijke titelstrijd met 62 inschrijvers uit vele landen waaronder Engeland, Mexico, Brazilië. Het seizoen start op 19 april en omvat 14 races in 7 weekenden. Ik rijd en werk voor een Amerikaans team zodat ik dit seizoen in principe nog maar één keer terugkom naar Europa. Als zich echter de kans voordoet wil ik graag nog een keer hier starten. Ik heb de afgelopen weken al getest met de FF2000. Het was dan ook weer heel erg wennen aan een auto zonder vleugels. De wielen blokkeerden steeds en ik had voor mijn gevoel geen grip. Maar geleidelijk aan ging het steeds beter. Mijn overstap naar Amerika is niet definitief. Ik rijd waar de kansen liggen en wat voor mij budgettair haalbaar is. Nu is dat Amerika maar wellicht straks weer Europa.”

Minder
Jongejans was na race twee een stuk minder blij. “Totaal geen grip. Onbegrijpelijk want we hadden de auto juist meer op een natte baan afgestemd. Het werkte echter niet en we weten niet waarom.” Ook Florie klaagde over een gebrek aan grip. “We speken met Pinksteren wel verder. We hadden na de eerste race iets veranderd maar het werkte niet. De auto wil alleen maar rechtdoor.” Mannen die de eindstreep niet haalden waren Vuik en Van Dongen. De eerste: “Er was een bout uitgelopen die vervolgens de velg kapot maakte. Ik dacht eerst aan een lekke band en wilde de ronde afmaken, maar dat hoefde dus niet meer.” Van Dongen: “De eerste race liep totaal niet. De afstelling was gewoon niet goed. Race twee ging in eerste instantie een stuk beter. Ik had een goede start en lag vijfde toen ik bij de Audi S spinde. De motor sloeg af en daarmee was het over. We hebben dit weekend echter heel veel geleerd. De snelheid is er wel maar om resultaten te halen moet je ook een beetje geluk hebben. Het is best wennen aan deze nieuwe auto en daarbij had ik er nog nooit mee op een natte baan gereden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet