Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Oud-kampioenen heersen met Pasen (lang)


480_wet_track_4594

Droog of nat
De Formule Ford rijders kregen voor hun eerste race van het seizoen bijzonder moeilijke omstandigheden voorgeschoteld. Gelukkig geen sneeuw op de baan, maar wel nat bij een doorbrekende zon waardoor er een droge (ideale) lijn leek te ontstaan.

480_start1_6368

Vanaf pole position waren er geen problemen voor Jeroen Bleekemolen en de Geva-rijder pakte dan ook direct de kop. Dat kon niet gezegd worden van Simon Knap die op de natte lijn met doorspinnende wielen bleef staan en pas als negende zijn weg kon vervolgen.

480_jeroenstart1_5787

480_water_4632

Beter verging het Rogier Jongejans die als tweede achter Bleekemolen aansloot terwijl Henk Vuik zelfs vanaf de zevende startplaats naar plek drie oprukte.

480_beek_5805

Direct wegrijden kon Bleekemolen niet terwijl zich om de vierde plaats een mooi groepje vormde met Jennifer van der Beek, Anders Krohn, de teruggevallen Liroy Stuart en daarachter John Svensson, Jeroen Mul, Knap, Jan Paul van Dongen, Nils Vestergaard, de Zetec-leider René Kouwenberg, Vincent van der Valk, Michel Florie, Raymond Surink, de als enige op slicks gestarte Mike van der Vecht en als hekkensluiter Arthur van Uitert.

480_hekkensluiter_4663

Terwijl Bleekemolen een gaatje wist te slaan, liep Van der Beek keurig weg bij de erkend snelle Krohn waarbij ook Mul goede zaken deed door Stuart en Svensson te passeren. In de vierde ronde viel het doek voor de eind vorig seizoen zo oppermachtige Krohn toen de Noor met bokkerende wielen in het grind verdween en zijn race daar zag eindigen. Inmiddels waren om plek zeven Svensson, Stuart en Knap in gevecht geraakt.

480_stuart_4671

Toch nog spannend
In de zevende ronde had Bleekemolen een gat van bijna drie seconden geslagen naar de volgende Jongejans terwijl Vuik al zeven seconden moest toegeven op de leider. Daarachter nog altijd Van der Beek die de snel oprukkende Svensson in haar nek wist terwijl Knap Mul weer gepasseerd was.

480_kouwenberg_5838

In de Zetec-Cup had Van der Valk poleman Kouwenberg achter zich gelaten. Het was duidelijk dat de baan snel opdroogde want veel rijders begonnen op het rechte stuk de natte delen op te zoeken om de snel warm wordende regenbanden te koelen. Met name Van der Beek had problemen en zag achtereenvolgens Svensson en Knap voorbij komen. Ook leider Bleekemolen kende zijn bandenproblemen en zag Jongejans met rasse schreden naderen. Na een aantal ronden was Florie aan zijn auto gewend, zette de snelste rondetijden van allemaal op de klokken en rukte op naar een negende plek. Om de eerste plaats leek zich toch nog een mooi gevecht te gaan ontwikkelen maar ook Jongejans kreeg problemen met zijn snel slijtende banden en moest na een paar ronden weer meters en uiteindelijk seconden toegeven. Op de finish bedroeg het verschil 2,7 seconden. De op de derde plaats rijdende Vuik zag Svensson snel groter worden in zijn spiegel en in de één na laatste ronde wist de Belg op het rechte stuk Vuik te verschalken. Vuik eindigde daarmee op de vierde plaats, gevolgd door Knap, de sterk teruggekomen Florie, Van der Beek met in haar slipstream de snelste Zetec-rijder Van der Valk die zelfs Stuart en Mul achter zich liet. De tweede plaats in de Zetec Cup werd opgeëist door Kouwenberg, voor Van der Vecht en de gespinde Van Uitert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet