Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
RETRO

Retro: Groeten uit Spielberg van de Red Bull Ring Classics

Foto 1

Afgelopen weekend was AUTOSPORT.NL van de partij voor de derde editie van de Red Bull Ring Classics, een evenement dat wordt georganiseerd door BG Sportpromotion. Vanaf het welcomecenter kom je via de Hall of Fame (waar onder meer de Oostenrijkse Formule 1-wereldkampioenen Lauda en Rindt aan de wand prijken) terecht op de paddock, waar deze keer het NK HARC 82-90 en de YTCC de Nederlandse bijdragen aan het programma verzorgden.

Tekst en foto’s: Carlo Senten

Foto 2

Daar was de Austin van kleine Charlton al uitgeladen, zodat hij heerlijk kon genieten van de nog redelijk lege paddock.

Foto 12

Ook werden alvast de eerste 500cc-bolides uitgeladen…

Foto 8

… en begonnen de grote trailers al binnen te rijden om hun plaats in te nemen achter de pitboxen.

Foto 10

Onze Italiaanse vrienden van de Alfa Romeo Revival hadden hun prachtige promobus een prominente plaats gegeven rondom de hoofdopgang van het pitgebouw.

foto 57

Ondanks dat de Alfa Revival Cup in het verleden met grotere grids op evenementen verscheen, blijft het een veld met prachtig geprepareerde klassiekers.

Foto 3

Waar men zich bij Vink nog rustig bezighield met de telefoon totdat de baas arriveerde met de afstandsbediening van de trailer, zag John Hendriks het niet meer zitten, nadat zijn team de truck al voor de vijfde keer had mogen verplaatsen.

Foto 4

Roman Caresani, die in Spielberg het team van BG Sportpromotion ondersteunt met de organisatie van de Red Bull Ring Classics, kwam de raceseries welkom heten en werd bij de YTCC direct ondergeplakt met de tekst ‘Smile, it makes you faster’.

Foto 9

Op het hoger geleden deel van de paddock was de trailer met de eerste NK HARC 82-90-auto’s gearriveerd en netjes opgesteld.

Foto 5

Ook Michael van der Heijden was na een lange rit vol hindernissen eindelijk gearriveerd op de Red Bull Ring. Met de hulp van zijn team stonden de MX5’en van het team vlot in de tent.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet