Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Groeten uit Daytona - Rolex 24 At Daytona 2024

IMG 8382 2
Het was heerlijk om na vijf jaar deze begroeting weer eens te zien

Samen met nog zo'n 100.000 anderen was AUTOSPORT.NL afgelopen weekeinde op Daytona International Speedway voor de 62e editie van de Rolex 24 At Daytona. Voor uw verslaggever was het de eerste keer sinds 2019 dat hij weer in Daytona was. Als er echt moet worden gekozen, dan is Sebring toch wel favoriet, maar het was toch ook erg prettig om weer in het "World Center of Racing" (Amerikanen kennen geen valse bescheidenheid) te vertoeven. Bovendien was het een race die tot het einde toe spannend bleef, waren er maar liefst vijf Nederlanders actief, was er een Nederlandse klassezege en was het ook nog eens lekker zomers warm. En dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt. Genoeg ingrediënten dus voor een geslaagd verblijf, dat ook nog eens de nodige impressies opleverde om de groeten te doen vanuit Daytona. Bij deze.

Tekst: René de Boer (X: @renedeboer, Threads: @rebocarrdb)
Foto's: Rebocar/R. de Boer

IMG 7622

Ditmaal geen hotel vlakbij het circuit, zoals in eerdere jaren vaak, maar daarvoor een aanmerkelijk luxer onderkomen direct aan het strand. Dat heeft ook wel wat!

IMG 7613

Met blik op het strand en de Atlantische Oceean.

IMG 7646 3


Na aankomst op donderdagavond dirigeerden we op vrijdag de huurauto eerst naar het International Motorsports Center, een groot gebouw met een indrukwekkende glazen façade tegenover het circuit, waar de hoofdkantoren van de IMSA- en de NASCAR-organisatie en het management van de Speedway gevestigd zijn. 

IMG 7637

Aldaar waren we aangemeld voor een seminar onder de titel "IMSA - Driving Innovation", waar het ging om de toepassingen van digitale technologieën in de sport en de kansen die dit biedt.

IMG 7640 2

Welkomstwoord van IMSA-president John Doonan, die verheugd was over de 100 deelnemers, het dubbele aantal van wat aanvankelijk verwacht werd.

IMG 7641 2

Sprekers van IMSA, Bosch, Crowdstrike, Microsoft, Oracle en AWS voerden het woord, over het verzamelen van data, het beveiligen ervan, mogelijkheden tot integratie van data bij TV-verslaggeving om het volgen interessanter te maken en nog meer aspecten. Het was een zeer interessante bijeenkomst, gevolgd door een informele uitwisseling. Een geslaagde première.

IMG 7649 2

Vervolgens verplaatsten we ons naar de Speedway, waar er eerst een persbericht over de kwalificatie van de 24H Dubai vertaald moest worden. Die vond immers gelijktijdig plaats. Gelukkig hadden we toegang tot de hospitality van Porsche, waar een terras met tafels inclusief uitzicht op de baan beschikbaar waren. Daar was het aangenaam werken in de zon.

IMG 7675

En na gedane zaken ter beloning een glaasje fris.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet