Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten vanaf de Nürburgring

aab4cf6a 0580 4485 9c5e 0f7c002b5ec7
Tussen de buien door was het prima toeven op de Nürburgring, ook in de "fan zone" achterin de paddock

Op de Nürburgring sloot de DTM afgelopen weekeinde de eerste helft van het lopende seizoen af. Er was een vol programma, met naast de DTM ook ADAC GT4 Germany, de Duitse Porsche Carrera Cup, de BMW M2 Cup en de NXT Next Gen Cup. Met het optreden van de laatstgenoemde serie was er voor het eerst een raceserie met elektrisch aangedreven auto's te gast in het bijprogramma van de DTM. Een week nadat we in de Eifel waren voor het Eifel Rallye Festival en de Fanatec GT World Challenge Europe Endurance Series togen we wederom naar de heuvelachtige regio om op de vrijdag de nodige mensen te spreken in de DTM-paddock, en natuurlijk konden we niet huiswaarts zonder onze bekende impressie "Groeten uit".

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer e.a.

IMG 6775

We meldden in onze "Groeten uit" na het DTM-weekeinde op Zandvoort al dat er iemand tegen de "M" van de enorme driedimensionale letters DTM in de paddock was aangereden. Of die letter bijgeverfd moest worden, of dat er na het weekeinde op de Norisring anderszins herstel nodig was, weten we niet, maar feit is dat er we op vrijdagochtend vroeg alleen maar met de letters "DT" verwelkomd werden. En nu we het toch over letters hebben: sommigen klagen dat de "T" al lang niet meer voor "toerwagens" staat, maar volgens de organisatoren van de serie is "DTM" al sinds jaar en dag geen afkorting meer, maar gewoon de serienaam. En in feite zijn "gran turismos" letterlijk vertaald ook een soort toerwagens, maar dan groter.

IMG 6780

Even later kwam de M dan toch nog.

IMG 6793

Uiteindelijk was het beeld dus weer compleet.

IMG 6812

TotalEnergies is nog steeds de maatschappij die de brandstof levert voor het tankstation in de paddock op de Nürburgring, ondanks dat het contract als titelsponsor van de 24-uursrace op het circuit na dit jaar niet meer verlengd werd, net als dat een jaar eerder al met de Total 24 Hours of Spa het geval was. Naar we begrepen wordt alleen de samenwerking met het FIA WEC (inclusief de Total 6 Hours of Spa) voortgezet. In Spa nam softwarebeveiligingsbedrijf CrowdStrike (van coureur George Kurtz) de rol als titelsponsor over, op de Nürburgring is Ravenol vanaf volgend jaar naamgever van de 24-uursrace.

IMG 6847

De kampioenstrofee voor de DTM werd tijdens het voorgaande raceweekeinde op de Norisring gepresenteerd en stond nu opgesteld in de "fan zone" in de paddock. Hier gaat het dus allemaal om.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet