Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Groeten uit Zandvoort

DTM23 32

Voor het eerst sinds 2018 was de DTM weer te gast op CM.com Circuit Zandvoort. Natuurlijk, ADAC GT Masters was de afgelopen jaren ook leuk, maar in DTM is het toch allemaal net iets groter, indrukwekkender en professioneler, de naam spreekt over de hele wereld tot de verbeelding, de internationale media-aandacht is een stuk groter en zo zijn er nog wel meer factoren waardoor het gewoon goed is om deze serie weer in Zandvoort te hebben. In totaal 24.000 bezoekers dachten daar ook zo over, wat een prima aantal is, zeker in een weekend waarin ook de Dutch TT verreden werd en het ook nog eens geweldig strandweer was. AUTOSPORT.NL was uiteraard ook ter plekke en verzamelde volop materiaal voor een uitgebreide impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Niels van der Peet, Willem J. Staat, Rebocar/R. de Boer, ADAC (3)

IMG 2089

Of ze naar Zandvoort gingen, weten we niet, maar onderweg naar Zandvoort zagen we bij Nijmegen al deze geweldige combinatie van camper en aanhanger met daarop een heuse Amphicar, een ontwikkeling van de Duitse constructeur Hans Trippel die tussen 1961 en 1968 gebouwd werd. Hoeveel er precies van gebouwd zijn, is niet bekend: uiteenlopende bronnen geven ook verschillende aantallen, van 800 tot zo'n 3.500. Bijzonder blijft het in ieder geval wel, en de eigenaar (uit Krefeld) liet zijn auto blijkbaar in Stuttgart registreren om het bijpassende kenteken "See" mogelijk te maken. In Duitsland kan zoiets. En voor camper, aanhanger en klassieker ook nog opeenvolgende cijfercombinaties. Leuk!

IMG 2113

De eerste missie voor uw redacteur in Zandvoort was niet de gang naar het circuit, maar het proeven van de eerste Hollandse Nieuwe. Natuurlijk, als altijd, bij Floor, aan het begin van de boulevard bij Bloemendaal. En zonder uitjes, zoals dat bij nieuwe haring hoort. Goed, eigenlijk hoort het waarschijnlijk ook zonder augurk, maar die vinden we ook zo lekker... En de haring smaakte inderdaad naar meer!

IMG 2118

De tweede missie was de aankoop van het nieuwe boek van Mark Koense over het WK-seizoen 1982 in de Formule 1, heerlijk om te lezen tijdens de komende vakantie. In principe uitsluitend online verkrijgbaar, maar voor Bruna Balkenende aan de Zandvoortse Grote Krocht werd een uitzondering gemaakt, dus daar bemachtigden ook wij ons exemplaar.

DTM23 4

Maar toen was het dus echt tijd voor het circuit, tijd voor DTM! Waar sinds dit jaar zoals bekend de Duitse automobielclub ADAC de scepter zwaait. De ADAC-huiskleuren geel en zwart zijn nu ook in de DTM standaard.

IMG 2169

In de paddock was een "public viewing area" ingericht met DTM-strandstoelen. Op vrijdagochtend waren ze nog grotendeels leeg. Of op de overige dagen er al Duitsers vroeg in de ochtend handdoeken neerlegden om hun plek te claimen, is niet bekend.

IMG 2167

Ook de verkoopstand met DTM-merchandise was in geel en zwart.

IMG 2168

Voor "hoodies" was het toch wel een beetje warm.

IMG 2209

Zelfs aan de jongste bezoekers was gedacht: een geel-zwarte ballenbak! Ergens hieronder verbleef blijkbaar een kind...

IMG 2165

De grote letters "DTM" in de paddock waren niet te missen. Of wellicht toch wel, want op vrijdag was er een bestelauto tegen de M aan gereden, wat de nodige schade veroorzaakt had, die dus weer vakkundig moest worden hersteld.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet