Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Groeten uit Sebring

IMG 1739
Vervoer in stijl: eigenlijk was er voor uw redacteur een "Kia Soul or similar" gereserveerd...


Vorige week was Sebring International Raceway "the place to be" voor liefhebbers van lange-afstandsracen: met de acht-uursrace van het FIA WEC en de twaalf-uursrace van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship deed het evenement de titel "Super Sebring" alle eer aan. De organisatie meldde een nieuw bezoekersrecord, overigens zonder een concreet aantal te noemen, want dat doet NASCAR (dat eigenaar is van zowel IMSA als het circuit in Sebring) traditiegetrouw nooit. Maar druk was het zeker, kunnen we ook uit eigen ervaring melden, want uw verslaggever was voor het eerst in 3,5 jaar (Petit Le Mans in oktober 2019) weer eens bij een race-evenement in de Verenigde Staten. Dat was weer volop genieten: leuke races, goede sfeer, mooi weer, kortom, zeer geslaagd. En ook voldoende stof voor een impressie.


Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer


IMG 1799
De Nederlander-met-Schotse-achternaam John McGill werkt al jaren voor het Italiaanse Prema-team. We kennen hem tot dusver voornamelijk uit de formulewagens, maar hij blijkt een nieuwe activiteit bij Prema in de lange-afstandsracerij te hebben gevonden. "Dit wil ik al jaren, ik vind prototypes fantastisch", zegt hij enthousiast.


IMG 1801
Tot de bezetting bij Prema behoort de Française Doriane Pin (r.), beschouwd als talent in de lange-afstandsraces. Geen overdreven aandacht voor marketing en merchandise of social-media-campagnes, gewoon gas geven. En dat doet ze meer dan behoorlijk. Hier in gesprek met de Deense Michelle Gatting, een van de drie dames bij het Iron Dames-team, dat in Sebring zowel met een Porsche 911 RSR-19 in de GTE-Am-klasse van het FIA WEC (zelfs met pole-position dankzij Sarah Bovy in de Porsche) als met een Lamborghini in de GTD-klasse van het IMSA-kampioenschap uitkwam.


IMG 2043
Robin Frijns maakte in Sebring zijn comeback in een wedstrijd na de opgelopen breuken tijdens de seizoensstart van de Formule E in Mexico. Hij toonde tijdens de WEC-handtekeningsessie in de paddock de overblijfselen van de operatie. "Het gaat wel weer, al voel ik het nog wel", zei hij.


IMG 2067
Op het terras bij het mediacentrum zagen we Max Welti, oud-sportdirecteur van Porsche, in gesprek met de Belg Serge Vanbockryck, die bezig is met een nieuw boekproject, waarvoor Welti de nodige input leverde. Iets om naar uit te kijken!


IMG 2072
Kort na de WEC-handtekeningsssie vond ook die van het IMSA-kampioenschap plaats, met onder anderen Cadillac-fabriekscoureur Renger van der Zande.


IMG 2076
Het was er gezellig druk. Bovendien was het op vrijdag St. Patrick's Day, dus vele bezoekers kwamen met iets groens op het gebied van kleding of accessoires.


IMG 2080
Indy Dontje kijkt hier weliswaar niet echt vrolijk, maar heeft het in Amerika toch beslist wel naar zijn zin!


IMG 2086
En toen werd het tijd voor de startopstelling van de WEC-race. Schoolkinderen dragen de vlag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet