Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

Groeten van... de ADAC Masters Nürburgring

Foto 22

Hilariteit op de tribune toen deze TCR Germany-auto passeerde. "Kijk," riep een Duitse fan uit volle borst, "Dat is een Nederlander. Hij heeft een caravan achter zijn auto hangen!"

Foto 23

Het GT Masters programma was zo vol dat het niet mogelijk was om alles te zien en te doen. Je moest keuzes maken. Dat bleek nog best lastig wanneer het de keuze betrof tussen mooie auto's fotograferen of je broodje schnitzel eten.

Foto 24

Het GT Masters startveld is dit jaar erg groot, wat betekent dat de start elke keer weer millimeterwerk is.

Foto 25

Soms gaat bij de start alles goed, maar soms ook niet. Bij de start van race 1 kwam de ISR Audi van Filip Salaquarda niet verder dan het grind van de eerste bocht.

Foto 26

Bij de herstart belandde Adrien de Leener op hetzelfde punt langs de baan. Hij had hiermee dubbelpech. Niet alleen was zijn race vervroegd ten einde gekomen, maar omdat Salaquarda even daarvoor met de enige aanwezige shuttle richting de paddock was vertrokken moest hij ook nog eens te voet terug naar de pits.

Foto 27

Grasser hoopte in race 1 op een podium, maar zag die droom in duigen vallen toen hun wagen 19 hard in aanraking kwam met een andere deelnemer. Na afloop van de wedstrijd moest de Lamborghini in de truck gedemonteerd, schoongespoeld en herbouwd worden.

Foto 28

Dolenthousiast waren de fans van BWT Mücke op zaterdag namiddag, na de tweede plaats van Christopher Haase en Ricardo Feller. De volgende dag hing hun vlag er echter anders bij. Feller had een bliksemstart gemaakt tijdens race 1 waarbij hij van P6 naar P1 ging. De wedstrijdleiding onderzocht de start en concludeerde dat de Audi protegé niet vanaf de juiste positie was gestart. Hij kreeg hiervoor een 5 seconden pitstop penalty. Zaterdag avond laat besloot de wedstrijdleiding dat Fellers start daarnaast ook nog eens vals was geweest. Hierdoor kregen Haase en Feller een extra tijdstraf van 30 seconden toegewezen, waardoor het duo terugviel van P2 naar P15.

Foto 29

Overigens bracht het weekend niet uitsluitend kommer en kwel. Het GT Masters weekend kende ook veel blijdschap. Op zaterdag won Indy Dontje bijvoorbeeld samen met Maxi Buhk de eerste race. Op zondag namen Salaquarda en teamgenoot Frank Stippler (foto) revanche voor hun uitvalbeurt in race 1 en gingen in de tweede wedstrijd met de zege aan de haal.
 
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet