Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Groeten uit ...

Groeten van... de ADAC Masters Nürburgring


Foto 13

Marvin Kirchhöfer en Daniel Keilwitz namen in de paddock een promo filmpje op voor een sponsor. Het leven van een coureur is zwaar.

Foto 14

Sebastian Asch's sponsor Kärcher organiseert al jaren de Kärcher Speed Challenge, waarin deelnemers moeten proberen om een speciaal uitgezet behendigheidsparcours zo snel mogelijk af te leggen op een schoonmaakmachine.

Foto 15

In het Altes Fahrerlager, het historische gedeelte van de Nürburgring paddock, vond tijdens het race weekend een groot evenement plaats: The Girls on Track. Het evenement werd georganiseerd door de FIA Women in Motorsport Commissie en de stichting Dare To Be Different, opgericht door Susie Wolff.

Foto 16

Het doel van het evenement was om jonge meisjes kennis te laten maken met de verschillende facetten van de autosport: de techniek kant, de media kant en natuurlijk de race kant.

Foto 17

De hoop is dat, wanneer meisjes op jonge leeftijd getoond wordt dat autosport ook voor hen is en niet alleen voor de jongens uit hun schoolklas, er in de toekomst meer vrouwen de sport in zullen stappen. Coureurs als Jutta Kleinschmidt en Carrie Schreiner ondersteunden het evenement ter plaatse.

  Clio rijdster Patricija Stalidzane

Clio rijdster Patricija Stalidzane
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet