Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Terugblik 2015 René de Boer

Skispringen
Terugblik vanuit Garmisch-Partenkirchen. Is het feit dat er nauwelijks sneeuw ligt, te wijten aan de autosport?

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden, en zo blik ik op de laatste dag van het jaar vanuit het Zuid-Duitse Garmisch-Partenkirchen, waar ik ben voor het skispringen, terug op 2015, waarin ik ondermeer voor AUTOSPORT.NL op vier continenten weer heel wat evenementen bezocht.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Jürgen Tap, Annette Laqua, Malte Christians, Mieke Luyendijk, Daniel Roesler, Rebocar e.a.

Daytona24
AUTOSPORT.NL was in Daytona ter plaatse voor de 24-uursrace


Zoals gebruikelijk begon ook voor mij het racejaar met de 24-uursrace van Dubai, de tiende editie alweer, aanleiding voor een jubileumfeest. Wat de Nederlandse organisatie van Creventic daar in samenwerking met het DNRT heeft neergezet, verdient alle lof, en ik ben blij dat ik ook alweer voor de achtste keer ter plekke was voor persberichten namens de organisatie en het aan elkaar praten van de prijsuitreiking. Daarna volgde de 24-uursrace van Daytona, waarvoor ik ditmaal de 75e editie van de Hahnenkamm-skiwedstrijden in Kitzbühel moest missen. Vond ik wel jammer, want ik ben altijd graag in Kitzbühel, maar ik had in Daytona aanmerkelijk meer werk, dus daarmee was de keuze snel gemaakt. Het was overigens de laatste keer in de oude 'press box' op de 20e verdieping aan de buitenkant van de baan, want dat alles maakte plaats voor de nieuwbouw in het kader van het miljoenenproject 'Daytona Rising', dat tijdens de volgende 'Rolex24' over enkele weken wordt geopend. Ben benieuwd.

Bathurst Bathurst blijft prachtig!

De volgende reis voerde naar Australië, altijd een flinke zit, maar voor een goed doel, want Bathurst blijft voor mij een van de allermooiste circuits, en de 12-uursrace is een prachtig evenement, dat dit jaar in de laatste ronde werd beslist. Ditmaal reed ik van Sydney naar Bathurst via een andere route, weliswaar iets om, maar behorend tot de spectaculairdere bergroutes op mijn lijstje. Zelfs met de huurauto door een grot gereden, wat ik nog niet eerder deed. Prachtig! Begin maart was ik voor het eerst sinds 1997 niet op de persdag van de Autosalon van Genève, want Audi had me uitgenodigd om naar Florida te komen voor het bijwonen van een test met de nieuwe Le Mans-auto. Een nacht in Miami, wat nooit verkeerd is, en dan naar Sebring voor anderhalve dag bij de test, waar ik ook de Nissan LMP1 voor het eerst in actie (...) zag. Al met al was ik nog geen 72 uur in de VS, maar wel heel productief, want ik maakte heel wat interviews en verhalen bij de test.

IMG 9701
Nissan voor de Audi tijdens de test in Sebring, een zeldzame situatie...

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet