Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

Div: De overige Nederlanders in de 24 Uur Nürburgring

130520 24HNbr Peugeot
Christiaan Frankenhout zorgde voor een Nederlandse klassezege met de Peugeot 208 GTi


Naast Jeroen Bleekemolen en Yelmer Buurman, die in aparte bijdragen al hun relaas deden over hun ervaringen tijdens de 24-uursrace op de Nürburgring, waren er nog tal van andere landgenoten actief in het evenement. AUTOSPORT.NL sprak met nagenoeg alle Nederlanders die er reden en legde het volgende vast.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Arjan Broekmans, PR (2)

130521 24HNbr Menten
Jos Menten (#77 Raceunion Teichmann Racing, Porsche 911 GT3 Cup, 14e algemeen, 3e SP7)

"We reden met onze Cup-Porsche tegen dikke RSR-GT2's, dus met onze derde plaats in de klasse achter twee Manthey-RSR's kunnen we heel tevreden zijn. We hadden geen tractiecontrole en geen vlakke bodemplaat, alleen ABS. Daarmee deden we het heel goed, we hebben de hele wedstrijd geen probleem gehad, de auto was super in orde. Toen in de ochtend de wedstrijd weer werd hervat, reden we op de vijfde plaats in de klasse, maar zo rond 13.00 uur, toen de baan flink was opgedroogd, maar het wel weer op sommige plekken licht regende, besloten we op slicks te rijden, en daarna heb ik ook nog een dubbele stint met een nieuwe set slicks gereden. Dat pakte heel goed uit, waardoor we nog twee plaatsen konden winnen en zo uiteindelijk als derde en beste Cup-Porsche in de klasse eindigden. Ik rijd ook de rest van het VLN-seizoen met dit team, en we nemen zelfs als team deel aan 'Rad am Ring', de 24-uurs-wielermarathon op de Nordschleife in september!"


130521 24HNbr Huisman
Patrick Huisman (#11 Frikadeli-Racing, Porsche 997 GT3 R, 16e algemeen, 12e SP9)

"Een teleurstellend resultaat. De auto ging heel goed en we hadden qua afstelling een heel goede combinatie voor nat en droog weer, maar twee keer achter elkaar ging er een schokdemper achter stuk toen Pilet achter het stuur zat: eerst links achter bij Tiergarten en toen rechts achter, opnieuw bij Tiergarten. Daardoor verloren we in totaal tweeënhalve ronde. Eigenlijk weet je bij de eerste keer al dat je dan klaar bent, want als een schokdemper in het tweede of derde uur breekt, dan haal je dat tijdverlies meestal niet meer in, en zo was het nu dus ook. Maar we hebben wel veel ervaring opgedaan, zeker voor wat betreft de Michelin-banden, en daarvan kunnen we tijdens de VLN-races in de rest van het seizoen profiteren. De strategie en de banden waren perfect. Wel vond ik het erg teleurstellend dat de race vanwege de regen werd stilgelegd. Ik zat op dat moment niet in de auto, maar wat ik zag op de onboard-beelden en ook wat ik hoorde van Sabine (Schmitz, RdB), die reed toen de race werd gestaakt, was het niet zo extreem dat er niet meer gereden kon worden. We hebben wel meer regen gehad, dat hoort er hier gewoon bij. Stoppen was wat mij betreft niet nodig geweest, en zeker niet zo lang."

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet