Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie herstelt zijn gezag (lang)

 florie_boven

De Van Uitert Formule Ford was met één race van twaalf ronden in een lang Pinksterweekend al niet ruim bedeeld. Van die twaalf werden er uiteindelijk slechts vier op snelheid als een soort sprintrace afgelegd. De oorzaak daarvan was een zware crash van Auke Genemans die daarbij gelukkig ongedeerd bleef. De zege in de sprintrace ging naar Michel Florie. Aan zijn zegereeks op Zandvoort lijkt geen einde te komen en betekende een mooie revanche voor de pech van Assen. De winst in de First Division werd opgeëist door een opnieuw sterk rijdende Nick Catsburg. De leider in de tussenstand van de First Division passeerde als derde algemeen de finish.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Boudewijn Pieters, Tim Böhme en Aad van Koningshoven

 catsburg
Nick Catsburg is de leider in de tussenstand van de First Division en passeerde als derde algemeen de finish.

Het zag er zo mooi uit. Naast een paar Finnen en de gebruikelijke Franse deelnemers zouden ook een aantal Engelse rijders het Van Uitert Formule Ford-veld met Pinksteren komen versterken. Helaas werd de Formule Ford de dupe van de aanwezigheid van de Formule Renault waardoor van de oorspronkelijk geplande twee races er één moest worden ingeleverd. Logisch dat de Engelse, Finse maar ook een aantal Franse deelnemers er geen heil in zag om voor zoveel onkosten en een vijf dagen lang verblijf in Nederland slechts twaalf rondjes te kunnen racen. Gevolg was dat het Van Uitert Formule Ford-veld bleef steken op zestien deelnemers.

 start

Jammer want het totale programma was nu ook weer niet zo overladen dat er met geen mogelijkheid een Formule Ford-race van twaalf rondjes in te passen zou zijn geweest.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet