Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Gebroeders Monster winnen in Assen. Titel naar Soelens/Bogaerts


cb9a14b6e5e9d265c4a886688ee94ab2

Robin en Ferry Monster hebben tijdens de Dunlop Finaleraces op het TT-circuit in Assen de tweede race van de Sport-divisies van de Supercar Challenge powered by Dunlop op hun naam geschreven. De gebroeders Monster bleven in een spannende race Pieter van Soelen en Koen Bogaerts voor, die ondanks hun tweede plaats wel hun kampioenschap veiligstelden. In de Sport I-divisie ging de overwinning naar Priscilla Speelman en John van der Voort, en in de Sport II-divisie was Nico Been de gevierde man.


Tekst en foto's: Supercar Challenge

121028_race1_bogaerts

De start van de race was in de eerste bocht hectisch. Pieter van Soelen probeerde bij de start om in de eerste bocht buitenom voorbij te gaan aan Hoevenaars, maar de BMW-coureur kwam hierbij op het gladde gedeelte van de baan en moest alsnog Hoevenaars weer voorbij laten gaan. Van dit gevecht kon bovendien Marcel Norbart meteen profiteren, want de Seat-coureur kon in de volgende bocht Van Soelen verschalken.

Peter Hoevenaars kon in de eerste ronden meteen een gaatje slaan. Daarachter begon meteen een fel gevecht tussen meerdere bolides. Marcel Norbart lag op de tweede plaats, maar werd in de tweede ronde door Pieter van Soelen, Bert van der Zweerde, Bas Schouten en Ferry Monster ingehaald. Norbart moest niet veel later al voortijdig de pitstraat bezoeken, omdat hij bij een touché met Van der Zweerde en met een bandenstapel schade had opgelopen aan zijn Seat Leon SuperCopa.

121028_race1_monster

Pieter van Soelen kon zich achter Hoevenaars in de ronden hierna wat losrijden van de rest. Daarachter stond Bert van der Zweerde onder druk van Bas Schouten en Ferry Monster. Vooral Ferry Monster wilde er alles aan doen om in het spoor van de koplopers te blijven. In de vijfde ronde lukte het Monster dan ook om aan Schouten voorbij te gaan.
Hierna haakte Ferry Monster aan bij Bert van der Zweerde. Ronden lang reed dit tweetal vlak bij elkaar, waarbij Van der Zweerde zich goed breed kon maken en Monster geen kans kreeg om hier aan voorbij te gaan. Dit was gunstig voor Pieter van Soelen en Peter Hoevenaars, die voorafgaand aan de pitstops een voorsprong van ruim vijftien seconden konden opbouwen ten opzichte van Van der Zweerde en Monster.

Omdat Ferry Monster vast zat achter Van der Zweerde koos de Seat-coureur er bij het openen van het pitwindow meteen voor om de pitstraat in te duiken voor zijn verplichte pitstop. Dit bleek een slimme zet, want Koen Bogaerts kwam na de pitstops vlak achter Robin Monster de baan op. Achter Bogaerts sloten ook Peter Hoevenaars en Leo van der Eijk aan.

121028_race1_hoevenaars

Ted van Vliet was ondertussen aan de leiding komen te liggen, omdat hij minder resultaatseconden had dan zijn concurrenten. Achter Van Vliet was Martin Lanting op de tweede plaats terecht gekomen, maar dit werd niet veel later al de eerste plaats. Ted van Vliet eindigde namelijk na een touché met Arie Kandt in de Ramshoek naast de baan, en verloor hiermee veel tijd.

Martin Lanting kon deze eerste plaats hierna niet lang behouden, want Robin Monster en Koen Bogaerts haalden de BMW Z4 M Coupé al snel in. Een spannende strijd volgde, waarbij Koen Bogaerts Robin Monster flink onder druk zette. Bogaerts drong echter niet echt aan, omdat hij wist dat hij aan een tweede plaats genoeg had voor het kampioenschap.

121028_race1_bogaerts1

Monster bleef dus aan de leiding rijden, en pakte hiermee zijn tweede overwinning van het seizoen. In het kampioenschap eindigden het duo Bogaerts/Van Soelen en de gebroeders Monster met deze uitslag op een gelijk puntenaantal, maar omdat Pieter van Soelen in deze race de snelste ronde neerzette pakten zij hiermee één extra punt. Zij zijn dus de nieuwe kampioenen van de Supersport-divisie! Achter de twee koplopers eindigde Peter Hoevenaars op de derde plaats, en met deze klassering eindigde Hoevenaars ook op de derde plaats in het kampioenschap.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet