Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Gebroeders Monster winnen in Assen. Titel naar Soelens/Bogaerts


121028_race1_munckhof

In de Sport I-divisie had Eric van den Munckhof een goede start. De bestuurder van de Focus Sport was meteen in fel gevecht met een paar Seat’s en plaatste zijn bolide brutaal binnendoor.

John van der Voort gaf zich echter niet gewonnen en kon na een paar ronden Eric van den Munckhof weer inhalen.

Daarnaast meldde ook Toon Rutgers zich aan de kop van deze divisie. Rutgers verscheen aan de start met een andere Lotus waarmee hij zich inschreef voor de Sport I-divisie en was vanaf zijn laatste startplaats dus snel onderweg.

121028_race1_speelman

Rutgers kon na een paar ronden aan John van der Voort voorbijgaan en kon voorafgaand aan de pitstops een voorsprong opbouwen van vijftien seconden. Rutgers en Adams hadden veel resultaatseconden, maar bleven desondanks ook na de pitstops op de eerste plaats liggen.

Achter de koploper waren de posities wel gewijzigd. Eric van den Munckhof had namelijk de tweede plaats overgenomen van John van der Voort en Priscilla Speelman. Speelman was na de pitstops achter Marcel van Berlo de baan op gekomen maar nam al snel de derde plaats weer over.

121028_race1_berlo

Rutgers en Adams konden ondanks hun sterke race de eerste plaats niet vasthouden. Zij moesten namelijk met hun Lotus door technische problemen de pitstraat opzoeken. De eerste plaats kwam hierdoor in handen van Eric van den Munckhof, die echter in zwaar gevecht was met Priscilla Speelman. Speelman slaagde er in de slotfase in om aan Van den Munckhof voorbij te gaan en pakte daarmee samen met John van der Voort haar tweede overwinning van het weekend. Een waardige afsluiter voor de nieuwe kampioenen in de Sport I-divisie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet