Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Supercar Challenge: Gebroeders Monster winnen in Assen. Titel naar Soelens/Bogaerts


121028_race1_nieman

In de Sport II-divisie was de beste start voor Rob Nieman, die op de derde positie was begonnen maar in de eerste ronde al meteen de eerste plaats in handen kreeg. Nieman kreeg het hierna zwaar, want Nico Been kon bij Nieman aanhaken en ook Frank Bédorf zat niet ver achter dit tweetal.

Rob Nieman en Nico Been vochten hierna een spannende strijd uit met elkaar, waarbij Nico Been verwoede pogingen deed om aan de Clio van Nieman voorbij te gaan. Rob Nieman maakte zich echter goed breed en gaf zich dus niet zomaar gewonnen.

121028_race1_been

Toch slaagde Nico Been er vlak voor de pitstops in om aan Nieman voorbij te gaan, waarmee Been dus evenals in de race op zaterdag aan de leiding kwam in de Sport II-divisie. Hierna kon Been profiteren van de strafseconden van zijn concurrenten en verder uitlopen.

Nieman lag ook na de pitstops op de tweede plaats maar had niet ver achter zich teamgenoot Machiel Kars. Achter de top drie lag Kim Troeijen, maar zij kende geen probleemloze race. Zo werd Troeijen na 25 minuten in de rondte getikt door Wesley Caransa, die hiervoor een drive through penalty kreeg. Troeijen kon wel haar weg vervolgen maar verloor hiermee wel veel seconden.

121028_race1_kars

Nico Been reed ondertussen onbedreigd naar de overwinning in deze divisie en pakte hiermee zijn tweede overwinning van dit weekend. Rob Nieman werd tweede, en Frank Bédorf en Machiel Kars eindigden op positie drie.

121028_race1_nieman1

Voor Rob Nieman kon het dit weekend ondanks zijn twee tweede plaats niet op. Na zijn kampioenschap in de Sport II-divisie op zaterdag kroonde Nieman zich namelijk met de tweede plaats op zondag tot algemeen kampioen van de Supercar Challenge.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet