Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen weerstaat de druk en wint

480_sebastiaan_1640

Sebastiaan Bleekemolen heeft de laatste race van het DPPF op zijn naam geschreven. Vanaf pole stond Bleekemolen continu onder druk, eerst van Marcel Dekker en daarna van Niels Langeveld. Bleekemolen weerstond de druk echter, Langeveld kon geen gaatje slaan en wilde met het oog op het kampioenschap ook niet alles riskeren. Ruud Steenmetz zat ook continu boven op de twee koplopers en eindigde als derde.


Tekst: Daan Jeuken
Foto's: Co van der Gragt, Bart Buijs en Klaas Norg


De laatste poleposition van de dag is voor Sebastiaan Bleekemolen. Naast hem start de winnaar van vanochtend, Marcel Dekker. Op de tweede startrij volgen Melvin de Groot en Niels Langeveld, daarachter staan Ruud Steenmetz en Joey van Splunteren.

480_rij_clio_4544

De Groot in de verdrukking
Marcel Dekker is goed weg, maar poleman Bleekemolen gooit het gat hard dicht naar de winnaar van vanochtend. De Groot en Langeveld sluiten aan achter de koplopers. Daar zien zij hoe Marcel Dekker in de openingsronde de aanval opent bij leider Bleekemolen. Die slaat die aanval in eerste instantie af, maar Dekker blijft naast de leider zitten. Pas in de S-bocht weet Bleekemolen Dekker achter zich te houden, maar die gaat op het rechte stuk wederom in de aanval. Die doet hij buitenom en dat lukt niet. Daarachter gaat Langeveld ook buitenom bij De Groot en hij slaagt wel in zijn aanval. Steenmetz duikt ook meteen in het gat en pakt p4. Vervolgens opent Ronald Morien de aanval, maar nu weet De Groot de plaats net wel te behouden.

Het gevecht tussen De Groot en Morien duurt rondenlang voort. Uiteindelijk wordt er zelfs bij gebeukt. Morien houdt zijn auto ternauwernood in het gareel, hij verliest wel een plaatsje, terwijl De Groot nu een gaatje heeft.

480_langeveld_1870

Kopgroep van vier
Marcel Dekker zit nog steeds op de staart van Sebastiaan Bleekemolen, maar hij komt er maar niet voorbij. Hierdoor weten Niels Langeveld en Ruud Steenmetz de aansluiting te vinden. De eerste die de aanval opent is Langeveld; hij pakt de binnenkant in de Tarzan, maar Dekker blijft er lang naast zitten. Toch moet hij uiteindelijk de tweede plaats prijs geven, hij moet immers ook Steenmetz achter zich houden.

480_crash_dekker_4672

480_crash_4680

480_crash_dekker_4694

Dekker in het grind
Het kopgroepje van vier blijft mooi bij elkaar, terwijl Langeveld naar het gaatje zoekt bij Bleekemolen, doet Dekker hetzelfde bij Langeveld. Het groepje verliest echter een man, als Dekker door geen remmen meer heeft en en diep de grindbak in schuift. Einde wedstrijd voor Dekker. Nu kunnen de drie koplopers uit gaan maken wie er gaat winnen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet