Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen weerstaat de druk en wint


480_de_kleijn_4751
Martin de Kleijn

Terwijl Langeveld onverminderd jaagt op Bleekemolen, volgt Steenmetz op een kleine seconde. Helaas voor het gevecht hangt er geel in de S-bocht, dus daar mag niks gebeuren. In de Tarzan mag dat wel en Langeveld probeert het buitenom. Bleekemolen maakt zich echter erg breed en via het gras kan Langeveld weinig uitrichten.

480_edgar_v_d_ende_1684
Edgar van der Ende in actie

Even verderop
Terwijl alle ogen op de top drie zijn gericht, rijdt Melvin de Groot daar een kleine tien tellen achter op de vierde plaats. Hij heeft Ronald Morien op zijn hielen. Daar een paar tellen achter rijdt Peter Schreurs en hij heeft Marcel van der Maat op zijn kont zitten. Net als in de Swift-dagen rijden de twee samen in de top tien, op podiumkoers voor de Olympia-klasse.

480_clio_burg_1855
Wilbert van den Burg

Langeveld rijdt met verstand
Terwijl de klok steeds dichter bij de 0 komt, zit nog Niels Langeveld nog steeds te zoeken naar dat ene gaatje. De ervaring van Bleekemolen houdt hem echter aan de leiding. Bovendien wil Langeveld met het oog op het kampioenschap ook weer niet alles riskeren voor die overwinning.

Bleekemolen blijft klokkijken
Sebastiaan Bleekemolen leidde van start tot staart, maar zo gemakkelijk was het allemaal niet. "Het was een moeilijke race inderdaad. Ik kon het redelijk controleren, maar ik heb wel vanaf ronde 1 tot de finish hard moeten vechten. Omdat de race op tijd was zat ik continu op de klok te kijken. Halverwege dacht ik 'ik moet nog zeven keer de Tarzan overleven.' Ik kon geen rondje normaal aanremmen, het werd steeds lastiger, maar ik ben blij het gered te hebben. In het kampioenschap kan ik niet meer veel doen, dus ik doe het voor de dagprijzen."

480_drietal_1897

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet