Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Emotionele overwinningen voor Jack Swinkels en Michel Florie (lang)


480_start_zondag_8578

480_pieter_van_de_baan_8579

Wisselingen
Ook in race twee had Jongejans een goede start en pakte vanaf pole position de kop. De als tweede op de startopstelling staande Schothorst liet zijn motor bijna afslaan en vond zichzelf na een paar honderd meter al terug op plaats acht. Daarmee lag Florie op twee maar tot tweemaal toe gleed de Amsterdammer bijna van de baan, leek zelfs even helemaal stil te vallen maar kon toch als vijfde weer in het veld invoegen. Swinkels en Egebart hadden het beste geprofiteerd en kwamen bij de eerste doorkomst achter Jongejans als tweede en derde door, op de hielen gezeten door Van Dongen, Florie, Vestergard, Lundstrom, Schothorst, Nielsen en Van Uitert.

480_kopgroep_zon_4179

Wiel aan wiel
Aan kop ontwikkelde zich vervolgens een zinderend gevecht tussen Jongejans, Swinkels en Egebart waarbij vooral Swinkels door extreem laat te remmen alles probeerde om zijn teamgenoot van de leiding te verdringen.

480_jongejans_4212

Door het gevecht kon de alweer naar de vierde plaats opgerukte Florie aansluiten en werd de strijd om de koppositie uitgebreid tot vier. Daarachter had Vestergard opnieuw niet de snelheid en vormde zich met de weer naar voren gekomen Schothorst, Lundstrom en de wat teruggevallen Van Dongen nog een strijdend viertal.

480_drietal_achter_zon_4191

De aanvallen van Swinkels op Jongejans werden echter afgestraft want in een fraaie actie passeerde Egebart Swinkels en nam daarmee de tweede positie over. Met een betere exit uit de Geert Timmerbocht probeerde Swinkels bij het aanremmen voor de eerste bocht zowel Jongejans als Egebart te passeren en de leiding te nemen. Als het was geslaagd was het meteen dé actie van de wedstrijd geweest maar de Geva-rijder had teveel snelheid, kwam op het vuile deel van de baan en spinde. Als achtste kon Swinkels zijn weg vervolgen. Het gevecht om de leiding ging echter onverminderd verder, nu tussen het drietal Jongejans, Egebart en Florie, op afstand gevolgd door de groep Vestergard, Lundstrom, Schothorst, Van Dongen en de snel weer aansluitende Swinkels.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet