Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Melroy Heemskerk maakt de tien vol (lang)

480_melroy_7079

Niets lijkt Melroy Heemskerk van de wijs te kunnen brengen. Een natte baan tijdens de kwalificatie, een ouderwets ontketende Michel Florie, een tegenvallende uitgangspositie gevolgd door een slechte start; zelfs dat alles was tijdens de Wijzonol Trophy niet voldoende om Heemskerk van een negende en tiende zege in het Nederlands kampioenschap af te houden.

480_vestergaard_melroy_933

Met een tweede plaats in race één en snelle rondetijden toonde Florie aan weer helemaal terug te zijn terwijl Nils Vestergard met een tweede plaats in race twee revanche nam voor zijn eerdere uitvalbeurt. De derde plaats viel beide keren in handen van Jeroen Mul, maar niet nadat de VAR-rijder in een felle strijd had moeten afrekenen met Rogier Jongejans.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra, Chris Schotanus en Erik van der Schaaff

Een aantal opmerkelijke wijzigingen in het Formule Ford-veld tijdens de Trophy. Arthur van Uitert maakte het gezegde dat het buiten de baan gevaarlijker is weer eens waar door tijdens het verstoppertje spelen met zijn zoon zijn achillespees te scheuren. Zijn plaats in de Zetec Mygale werd ingenomen door Maciej Krolikowski. Omdat echter ook Elbert Bouman ontbrak deed de afwezigheid geen afbreuk aan Van Uitert’s titelkansen. Sterker nog, door het niet kunnen scoren van Bouman is diens achterstand nu te groot om Van Uitert tijdens de Finaleraces nog te kunnen achterhalen.

480_beker_uitert_9022

Zonder te rijden kreeg de Geva-rijder zijn tweede opeenvolgende titel in bezit. Bij Vuik Racing ontbrak wegens budgettaire redenen Nikolaj Rasmussen.

480_retera_016

Zijn plaats zou worden ingenomen door Dennis Retera, de Formule Ford-kampioen van 2005. Zou, want op zaterdagochtend meldde Retera zich ziek af.

480_bourgois_9192

Nieuw was Phillipe Bourgois die de tweede auto van John Svensson bemande. Ook binnen de teams een kleine wijziging. ACS Racing had met Rogier Jongejans in ieder geval tijdelijk één auto nadat Tony Kowalewski besloten had zijn Mygale onder te brengen bij TKP van Ton Vink waar de jonge Duitser ook met de kart actief is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet